США попередили про санкції проти тих, хто постачатиме озброєння у Росію

Новини 15 Жовтня, 2022 76

Євросоюз зі свого боку обговорить санкції проти Ірану за постачання росії дронів-камікадзе

Сьогодні США попередили, що можуть накласти санкції на людей, країни та компанії, які постачають боєприпаси у Росію.

Про це інформує інформаційне агентство «Sky News».

Під час зустрічі з офіційними особами з 32 країн для обговорення санкцій проти росії заступник міністра фінансів Воллі Адаємо чітко дав зрозуміти, що Вашингтон готовий вжити заходів проти країн, які ухиляються від санкцій Вашингтона.

Адаємо також попередив, що Вашингтон готовий накласти санкції на тих, хто постачає росії боєприпаси чи інші військові товари, а також на приватні військові компанії чи воєнізовані групи, які беруть участь або підтримують війну росії в Україні.

Крім того, Міністерство фінансів, Міністерство торгівлі та Державний департамент США опублікували попередження, в якому окреслили дії, які були вжиті проти військово-промислового комплексу росії, і відзначили ризики, які загрожують тим, хто матеріально підтримає вторгнення росії в Україну.

У попередженні вказано, що завдяки обмеженню доступу росії до передових технологій Вашингтон і його партнери вплинули на здатність росії відновити своє озброєння.

Також міністри закордонних справ країн ЄС у понеділок обговорять можливі санкції проти Ірану у відповідь за передачу іранських безпілотників росії. Про це повідомляє «Reuters», із посиланням на двох європейських дипломатів.

Коментарі

Позначки: ,