США хочуть отримати від Зеленського в Давосі “чіткіший план війни”

Новини 11 Січня, 2024 65

Американці вважають, що вирішальний прорив у найближчі місяці є малоймовірним, тому потрібна стратегія, яка дозволяє захистити поточні позиції

США хочуть отримати від Зеленського в Давосі “чіткіший план війни”

Про це пише Bloomberg з посиланням на джерела, інформує Четверта студія.

Швидше за все, цю тему перед президентом України в кулуарах Всесвітнього економічного форуму порушить радник із нацбезпеки США Джейк Салліван, а американські чиновники продовжать наполягати на цьому найближчими тижнями.

“Зусилля Вашингтона є останньою ознакою розбіжностей між Україною та її найважливішим союзником. Чиновники у Вашингтоні стурбовані тим, що розбіжності між Зеленським та головнокомандувачем його армією Валерієм Залужним уповільнюють зусилля щодо нової стратегії”, – пише видання.

За словами одного з джерел, українські військові зараз розробляють плани на 2024 рік і на розгляді знаходиться “повний спектр варіантів”. США хочуть зрозуміти, як вони можуть допомогти.

Американці вважають, що вирішальний прорив у найближчі місяці є малоймовірним, тому потрібна стратегія, яка дозволяє захистити поточні позиції, а потім прорвати російську оборону.

Коментарі

Позначки: ,