“Справи” проти Порошенка є політичними репресіями, — Гончаренко

Новини 17 Червня, 2020 265

Фото Yan Dobronosov

“Кримінальні справи”, які генеральний прокурор Ірина Венедіктова відкрила проти п’ятого президента України Петра Порошенка, є політичними репресіями.

Про це з трибуни парламенту заявив народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Олексій Гончаренко, пише “Четверта студія” з посиланням на “Прямий”.

“Вчора перестало битися серце Героя України Олексія Порошенка. Остання дні його життя були не такими, як ми хотіли б, щоб були останні дні у наших батьків. Його сину, п’ятому президенту України Петру Порошенку, оголошували підозру, на четвер призначили суд. А точніше, судилище. До суду Олексій Порошенко не дожив.

За що ж судять Порошенка? За те що він, як п’ятий президент України і верховний головнокомандувач, підписав указ про призначення першого заступника голови Служби зовнішньої розвідки. А хто ж інший має затверджувати на цю посаду, якщо не верховний головнокомандувач країни?  Це повний абсурд, але це не зупиняє діючу владу.

Генеральний прокурор оголосила вже понад 20 справ, у яких фігурує Порошенко. Там є все, від хуліганства до ввезення в Україну картин всесвітньо відомих майстрів. Не вивезення з України, а саме ввезення. Є справи про Керченську протоку, коли кораблі йшли з українського порту Одеса в український порт Маріуполь. Є Мінські домовленості, про які Зеленський щодня розповідає, як їх треба виконувати. У цих справах є все, окрім корупції. Жодної справи по корупції серед цих справ немає.

Рік шукали, але нічого не знайшли. І тому завели понад 20 справ. Адже головне для них – зачепитись будь за що. Тому це політичні репресії. І це очевидно всім. Про це говорять у Європі, всередині України. Але діючій владі все одно. Вдруге в історії України ми бачимо, як чинний президент намагається розправитися з людиною, із якою він змагався у другому турі виборів. Минулого разу це погано закінчилось для всіх. Цього разу буде так само, бо інакше не може бути.

Ми всі маємо захистити верховенство права в країні. Сила в правді, а не правда в силі. Ми маємо це пам’ятати”, – наголосив Гончаренко.

Коментарі

Позначки: , ,