Справу про резонансний напад на валютника із Сихова передали до суду

Новини 21 Жовтня, 2020 988

Фото: НПУ

У справі про пограбування підприємця фігурувала сума у понад 3,5 мільйонів гривень

У Львові судитимуть зловмисників, причетних до розбійного нападу на підприємця.

Як пише “Четверта студія”, про це повідомили у відділі комунікації Головного управління Національної поліції у Львівській області.

За рішенням суду, троє учасників організованої групи перебувають під вартою. За скоєне їм загрожує покарання – позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років із конфіскацією майна

Як повідомлялось раніше, 9 червня у Львові зловмисники вчинили розбійний напад на підприємця, 45-річного місцевого жителя. Вони нанесли чоловіку тілесні ушкодження, заволоділи грошима у сумі більше ніж 3,5 мільйонів гривень та намагались втекти. Проте, відразу після вчинення злочину нападників, трьох мешканців Львова віком 20, 24 та 29 років, затримали оперативники Управліня стратегічних розслідувань у Львівській області.

В ході досудового розслідування, слідчі відділу розслідувань особливо тяжких злочинів (детективи) слідчого управління поліції Львівщини, за процесуального керівництва прокуратури області, повідомили затриманим про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст.187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від восьми до п’ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Окрім того, одному з них – 24-річному, слідчі повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. За це йому загрожує покарання – до трьох років позбавлення волі.

Досудове розслідування завершене, обвинувальний акт правоохоронці скерували на розгляд суду.

Як повідомили у прес-службі прокуратури Львівської області, учасникам організованої злочинної групи правоохоронці Львівщини повідомили про підозру у розбої

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури, слідчими Головного управління Нацполіції у Львівській області, спільно із оперативниками Управління стратегічних розслідувань області, у понеділок, 19 жовтня, повідомлено про підозру трьом жителям Львівщини у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст.187 (розбій) КК України.

Встановлено, що вказані особи, віком 19, 25 та 29 років, вчинили у складі організованої групи розбійний напад на львів’янина.

Правоохоронці з’ясували, що зловмисники стежили за чоловіком, напали, побили, застосували кастет та газовий балончик та відібрали понад 3,7 млн грн (у перерахунку).

Їх затримано у порядку ст.208 КПК України – одразу після вчинення злочину на вулиці Гната Хоткевича у Львові, коли вони намагались утекти від поліцейських на автомобілі.

На цей час Галицький районний суд задоволив клопотання прокурорів та обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

За вчинене фігурантам загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Як повідомлялося,  9 червня 2020 року,  на Сихові зловмисники напали на чоловіка та відібрали у нього сумку з грошима. Одразу після скоєння злочину оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області Нацполіції затримали нападників.

Співробітник обласного управління отримали інформацію про розбійний напад на підприємця у мікрорайоні “Сихів”. Зловмисники відібрали у громадянина сумку з грошима. Проведеними заходами нападників вдалося затримати одразу після скоєння злочину. Всі вони є місцевими мешканцями, один з них раніше був засуджений за вчинення тяжкого злочину. Під час затримання зловмисники чинили опір правоохоронцям та намагалися втекти.

Встановлено, що зловмисники стежили за потерпілим, який веде господарську діяльність на території одного з місцевих ринків. За наявною інформацією, затримані особи “спеціалізувалися” на розбійних нападах. Зловмисники вирвали з рук місцевого валютника сумку із грошима та намагались утекти. При цьому, чоловіки скористались балончиком із сльозогінним газом. Нападників затримали фахівці спецпідрозділу поліції “КОРД”. Правоохоронці застосували вогнепальну зброю, щоб зупинити розбійників.

У Львові судитимуть зловмисників, причетних до розбійного нападу на підприємцяЗа рішенням суду, троє учасників…

Опубліковано Поліція Львівської області Середа, 21 жовтня 2020 р.

Учасникам організованої злочинної групи правоохоронці Львівщини повідомили про підозру у розбої За процесуального…

Опубліковано Львівська обласна прокуратура Вівторок, 20 жовтня 2020 р.

Коментарі

Позначки: , , , , ,