Справу про побиття охороною Зеленського активісток у Дніпрі намагаються зам’яти, – Федина

Новини 02 Вересня, 2020 478

Фото: "Про Львів"

Влада намагається замовчати справу про побиття охороною президента і невідомими молодиками активісток під час візиту у Дніпро.

Про це повідомила народна депутатка фракції “Європейська Солідарність” Софія Федина під час брифінгу у Верховній Раді, пише “Четверта студія” з посиланням на “Прямий”.

“Хочу привернути увагу до справи, яку зараз намагаються активно замовчувати, а ще й проти окремих фігуранти цієї справи відкривають кримінальні провадження, бо вони не сподобалися президенту Зеленському. Під час візиту Зеленського до Дніпра 26 серпня двом активісткам, які намагалися задати президенту запитання і передати петицію чинився спротив охороною президента і невідомими особами. В результаті чого одна активістка отримала тілесні ушкодження, другій – зламали ребро. Нагадаю їхні імена – Надія Святун і Аліна Новікова”, – сказала політикиня.

Крім цього, Федина повідомила, що проти людини, яка заступилася за дівчат, порушили кримінальну справу.

“Мало того, що їхню заяву правоохоронні органи не хотіли толком фіксувати, не порушено жодне кримінальне провадження по факту, хто зламав ребро дівчині і наніс тілесні ушкодження. Ще й по суті проти Андрія Денисенка, який кинувся захищати дівчат, порушено кримінальну справу за буцімто напад на охорону президента”, – зазначила вона.

“В мене логічне запитання: невже президент Зеленський так боїться дівчат? Невже президенту Зеленському нормально, що його охорона ламає дівчатам ребра? Невже це нормально, коли він боїться, щоб йому ставили запитання чи передавали петиції? Чи президент Зеленський розуміє, як його підставляють активно?” – запитала народна депутатка.

“Перелік дівчат, яких виявляється боїться вище керівництво держави, чомусь збільшується: це я, Маруся Звіробій, Яніна Соколова, Тетяна Чорновол, Юля Кузьменко, Яна Дугарь, Надія Святун і Аліна Новікова. Тому президенту Зеленському потрібно прийняти рішення – чи він покарає тих людей, які чинили фізичне насильство щодо жінок, тих, хто дійсно принижує честь і гідність звання президента України, чи він залишиться елементарним боягузом? Пане президенте, це вам приймати рішення”, – звернулася Федина.

 

Коментарі

Позначки: ,