Справа Томосу: ДБР закрило чергове провадження проти Петра Порошенка

Новини 31 Липня, 2020 336

Скриншот відео/ФБ Петро Порошенко

Державне бюро розслідувань закрило кримінальне провадження про нібито “розпалювання релігійної ворожнечі” стосовно п’ятого президента України, лідера партії “Європейська Солідарність” Петра Порошенка.

Про це повідомляє прес-служба ДБР, пише “Четверта студія” з посиланням на “Прямий”.

Так, в.о. директора Держбюро розслідувань Олександр Соколов зазначив, що відомство не оскаржувало та не перевіряло питання отримання Україною Томосу про автокефалію.

Очільник ДБР запевнив, що кримінальне провадження насправді стосувалося не Томосу, а скасування реєстрації Української православної церкви Київського патріархату. Провадження було зареєстроване на підставі рішення суду ще за керівництва Романа Труби і наразі закрито.

“Вказане провадження було відкрито за заявою вірян цієї громади і порушувало питання, що вони позбавлені можливості вільного користування храмами цієї громади. Після проведення досудового розслідування, оцінки всіх можливих фактів й проведення всіх необхідних розшукових дій ця справа наразі закрита”, – сказав Соколов.

У пресслужбі також зазначили, що слідчими ДБР не встановлено ознак кримінального правопорушення, яке підпадає під статтю 161 КК України, а саме порушення рівноправності громадян залежно від їх релігійних переконань.

Коментарі

Позначки: , , ,