Спортсмени львівських клубів стають донорами крові

Новини 26 Квітня, 2020 209

Спортсмени львівських клубів стають донорами крові

Через запроваджений карантин у більшості областей України зараз бракує донорської крові

Гравець львівського волейбольного клубу «Барком-Кажани» Олександр Терещук став донором крові. Про це повідомили у клубі, пише Четверта студія.

Волейболіст здавав кров вперше, тож кому дістанеться, не знає. Робив це у рідному Краматорську. Каже, звичайно, був би радий, якби став прикладом для співкомандників і ті теж здали б кров для порятунку життів.

«У звичайному ритмі життя через щільний графік тренувань та змагань важко було це спланувати. А ось зараз на карантині вільних годин з‘явилось предостатньо. Побачив у Фейсбуці оголошення, що бракує донорів крові і відгукнувся», – розповідає Олександр.

«Приємно, що на карантині наші спортсмени дуже раціонально використовують свій час, якого через відсутність тренувань і змагань мають вдосталь. Бачимо, що за таких умов стають хорошим прикладом для багатьох. Через запроваджений карантин у більшості областей України зараз бракує донорської крові, тому така ініціатива дуже на часі», – зазначає начальник управління фізичної культури та спорту Роман Хім‘як.

Нагадаємо, кілька днів тому у Львівському обласному центрі служби крові стали донорами гравці регбійного клубу «Сокіл». Кров регбістів спрямують до Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру, а опісля карантину спортсмени планують навідатись до хворих діток.

Коментарі

Позначки: , ,