Співзасновник Apple Стів Возняк закликав користувачів видалятися з Facebook

Новини 15 Липня, 2019 144
Фото з відкритих джерел: Стів Возняк

Фото з відкритих джерел: Стів Возняк

Стів Возняк, співзасновник Apple, закликав людей масово відмовитися від соціальної мережі Facebook заради збереження конфіденційності. Про це він заявив у коментарі американським журналістам. Свій акаунт Возняк видалив майже одразу після скандалу з Cambridge Analytica і наразі є одним з найбільш публічних противників Facebook та інших соцмереж.

Як пише Gizmodo, співзасновник Apple вважає, що деякі люди не бояться втратити конфіденційність в обмін на ті переваги, які їм дає соцмережа, передає Інтернет Свобода.

“Але для більшості людей моя порада – вам потрібно знайти спосіб позбутися Facebook”, – заявив Возняк.

Возняк стурбований тим, що технологічні гіганти втручаються у приватне життя користувачів: “тепер вони можуть виміряти ваше серцебиття з допомогою лазерів чи слухати вас з допомогою безлічі пристроїв. Хто знає, чи мій телефон не прослуховується прямо зараз?”.

Він також додав, що соцмережі можуть заробляти на рекламі, але він готовий платити певну суму, щоб його дані стали конфіденційними та не потрапляли до рекламодавців.

Раніше Возняк, видаливши свій акаунт, долучився до гендиректора Apple Тіма Кука та співзасновника WhatsApp Брайана Ектона у бойкоті Facebook після скандалу з Cambridge Analytica.

У листопаді 2018 року Возняк вже заявив, що соцмережа має ставити права користувачів вище за технології і дати людям більше можливостей для використання своїх даних. На його думку, компанія Facebook має бути відкритою до вільної та прозорої конкуренції.

Нагадаємо, на початку липня у Італії регулятор з питань конфіденційності даних оштрафував компанію Facebook на 1 мільйон євро за порушення, пов’язані зі скандалом з Cambridge Analytica. Це найбільший штраф проти корпорації у цій справі.

Коментарі