Співпрацю у сфері гірничо-видобувної промисловості Львівщини та Німеччини презентували у Берліні

Новини 29 Листопада, 2018 57

Вчора, 28 листопада, у Берліні відбулось 10-те засідання Українсько-німецької групи високого рівня. У порядку денному засідання: залучення інвестицій в економіку України, співпраця в енергетиці та транспортній інфраструктурі, залучення передових німецьких технологій в енергоефективність, узгоджена система сертифікації продукції, реалізація програми підготовки менеджерів «Fit for Partnership with Germany».

Про це пише прес-служба ЛОДА.

«Сьогодні Німеччина займає перше місце серед торговельних партнерів України, серед країн Європи, за результатами 2017-го року. За перше півріччя 2018-го товарообіг склав 5,4 млрд дол. США (+ 15% зростання порівняно з минулим роком). І на майбутнє ми будемо підсилювати цей показник. Ми говоримо про запровадження можливостей сертифікації і стандартизації німецької продукції, яка виготовляється в Україні. Це дозволить збільшити спроможність продукції, кооперацію між країнами, а також залучити інвестиції. Я вдячний представникам середнього бізнесу Німеччини, які практично за останні 2 роки створили понад 35 тис робочих місць на виробничих потужностях німецького автопрому в Україні», — зазначив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

Про потенціал Львівщини у сфері гірничо-видобувної промисловості, співпрацю Львівщини і Німеччини з проблематики калійного рудника на ПАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал», потенційні напрямки співпраці у вугільно-видобувній промисловості розповів перший заступник голови Львівської ОДА Ростислав Замлинський.
«В умовах радикальних економічних змін, які відбуваються в Україні, ми прагнемо досягти якісного розвитку відносин з міжнародним співтовариством у всіх сферах. В цьому контексті приділяємо особливу увагу розвитку взаємовигідного співтовариства у сферах раціонального надрокористування та захисту навколишнього природного середовища, – зазначив Ростислав Замлинський. – Львівська область – адміністративно-територіальна одиниця на заході України, що є однією з найрозвиненіших областей країни із значним економічним, туристичним, культурним та науковим потенціалом. Зокрема на території області знаходяться гірничі підприємства із видобування калійної руди, кам’яного вугілля, нафта та сірки».

Довідково:
Група високого рівня з економічного співробітництва (ГВР) – міжурядова українсько-німецька група. Пріоритетними напрямками двостороннього співробітництва в рамках ГВР є: енергетика, енергоефективність та енергозбереження, комунальна інфраструктура, охорона навколишнього середовища, фінансова та технічна допомога, банківська справа.
З моменту заснування ГВР проведено дев’ять спільних засідань.

Останнє 9-те засідання відбулося 10 жовтня 2016 року у Києві. Українську делегацію очолював Віце-прем`єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Г. Г. Зубко, німецьку – державний секретар Федерального міністерства економіки та енергетики Німеччини М. Махніг.

Під час засідання були опрацьовані актуальні питання двостороннього співробітництва за такими напрямами, як економічна ситуація в Україні та проведення реформ, інвестиційне співробітництво, незв’язаний фінансовий кредит: стан реалізації домовленостей, співпраця у сфері енергетики, Програма перепідготовки менеджерів Федерального міністерства економіки і енергетики Німеччини, проблеми німецьких інвесторів при здійсненні господарської діяльності в Україні.

Коментарі

Позначки: , , ,