“Спілка учасників АТО Брюховичі” підтримала створення Брюховицької ОТГ

Новини 23 Травня, 2020 425
"Спілка учасників АТО Брюховичі" підтримала створення Брюховицької ОТГ. Фото: Варіанти.

"Спілка учасників АТО Брюховичі" підтримала створення Брюховицької ОТГ. Фото: Варіанти.

Сьогодні члени “Спілки учасників АТО Брюховичі” підтримали створення Брюховицької ОТГ.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на “Варіанти”, про це повідомляє Брюховицька селищна рада.

Це рішення ухвалили за результатами зустрічі членів “Спілки учасників АТО Брюховичі” з головою селищної ради Брюховичів Володимиром Доманським, депутатами сільради Андрієм Дроздовським та Євгеном Дударом, підполковником, бійцем батальйону “Айдар” Тимуром Баротовим, а також мешканцями Брюховичів, які брали участь в АТО.

Очільник громади Брюховичів ознайомив учасників АТО з ситуацією, що склалась довкола реформи децентралізації на Львівщині, виклав аргументи на користь створення Брюховицької ОТГ, а також пояснив проблеми і негативи, які постануть перед Брюховичами у випадку їхнього входження у Львівську ОТГ.

“Брюхівчани – учасники АТО об’єдналися для того, щоб спільно відстоювати свої інтереси та разом брати участь у житті селища, в якому вони живуть. Тому подальше майбутнє Брюховичів їх турбує. Для нас дуже важлива підтримка наших рішень і кроків з боку всіх представників громади. Ми чудово розуміємо, що саме від її активної позиції залежить як рішення Кабміну на створення нашого нового ОТГ, так і його успішний розвиток. Тому щиро дякую учасникам сьогоднішньої зустрічі за розуміння і підтримку. Ми маємо право на добровільне об’єднання і маємо всі необхідні умови для розвитку громади”, – прокоментував Володимир Доманський результати зустрічі.

Нагадаємо, що 20 травня Володимир Доманський спільно з головами Бірківської, Домажирської, Рясне-Руської та Ясниської сільських рад звернулися до уряду щодо обґрунтування створення Брюховицької ОТГ. У звернені наголошено, що проєктована Брюховицька ОТГ готова і має всі для цього інструменти та підстави, адже індекс спроможності повністю відповідає критеріям створення об’єднаних територіальних громад, визначених на рівні уряду. Крім цього, у 2015 році Львів та смт Брюховичі підписали акт узгодження проєктної межі, яким чітко визначив межі селища.

У квітні Мінрегіон затвердив перспективний план Львівської ОДА щодо поділу Львівщини на райони, однак не визначився зі створенням Новояворівського району.

 

Коментарі

Позначки: ,