Спецслужби встановили замовника підпалу автомобіля власкора Радіо Свобода

Новини 11 Лютого, 2020 643

Фото: СБУ

До організації підпалу також залучався працівник поліції

Як пише  “Четверта студія” з посиланням на прес-центрі СБУ, зокрема, у замовленні злочину підозрюється мешканець Львова, який раніше мав судимість та відомий у кримінальному світі за контрабандні схеми та розкрадання палива з Львівської залізниці.

За однією із версій слідства, до організації підпалу він залучив працівника Франківського відділу поліції ГУ Нацполіції у Львівській області. Поліцейський підібрав виконавця та передав гроші за виконану «роботу». Наразі ймовірний організатор переховується від слідства за кордоном, йому заочно повідомлено про підозру та оголошено в міжнародний розшук.

Вирішується питання про скерування до суду клопотання про обрання можливому замовнику міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Працівнику поліції – клопотання про надання дозволу на затримання і доставлення до суду з метою розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Попередня правова кваліфікація злочину за ч. 2 ст. 347-1 (умисне знищення або пошкодження майна журналіста) Кримінального кодексу України. Заходи з викриття проводились під процесуальним керівництвом прокуратури Львівської області.

Нагадаємо, підпал авто журналістки стався у ніч на 30 січня 2020 року на вул. Кубійовича у Львові. Правоохоронці затримали в Одесі виконавця злочину – 19-річного мешканця Хмельницького, якому повідомили про підозру та обрали запобіжний захід.

Як повідомила на своїй сторінці у ФБ прокурор Львівської області Ірина Діденко, “встановили можливих замовника та пособника підпалу авто журналістки Галини Терещук. Причетний поліцейський.

Як старша групи прокурорів, підписала повідомлення про підозру:

48-річному безробітному, раніше судимому львів’янину, (відомому у кримінальному світі за контрабандні схеми, а також розкрадання палива з Львівської залізниці) у замовленні підпалу.

43-річному старшому оперуповноваженому кримінальної поліції, майору Франківського відділу поліції ГУ НП у Львівській області (22 роки працює в поліції), у змові із замовником, підшукуванні виконавця, підбурюванні його до вчинення злочину та, зрештою, передачі коштів за виконану “роботу”. Його оголошено у розшук.

Підписала також клопотання про обрання першому фігуранту міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, стосовно іншого зловмисника – клопотання про надання дозволу на затримання і доставлення до суду для обрання аналогічного запобіжного заходу.

З п’ятниці кримінальне провадження для подальшого слідства і оперативного супроводу передано до УСБУ в Львівській області.

Інкриміную ч.2 ст.347-1 КК України – умисне знищення або пошкодження майна журналіста (від 6 до 15 років позбавлення волі)”.

“З власних джерел прокуратури Львівської області журналісти ІП «Діло» дізналися, що ім’я поліцейського, який причетний до підпалу машини Галини Терещук – Михайло Чердак! У поданій декларації, мовиться, що Михайло Чердак працівник Франківського відділу поліції Головного управління національної поліції у Львівській області, старший оперуповноважений ВКП”,- інформує ІП “Діло”.

Коментарі

Позначки: , , , , , , , ,