Спецназ США зможе влучати без промаху навіть по дронам (ВІДЕО)

Новини 30 Березня, 2021 1 808

Палата представників Конгресу США

Американський спецназ зможе бити без промаху навіть по дронам. Вчора, 25 березня, портал thedrive.com повідомив про те, що ізраїльська компанія Smart Shooter створила нову оптику в рамках програми IWOO.

У компанії Smart Shooter вказують, що підрозділ IWTSD (Irregular Warfare Technical Support Directorate) замовило доопрацювання прицілу SMASH 2000 на відповідності вимогам IWOO.

Вчора пресслужба Smart Shooter оголосила про завершення розробки нового прицілу і переході на стадію виробництва прототипів. Їх тестування заплановано вже на поточний рік.

Individual Weapon Overmatch Optic або IWOO – програма сил спеціальних операцій США.

“Система IWOO автоматично виявляє, виділяє і відстежує потенційні цілі, включаючи дрони, за допомогою прозорого дисплея, який підвищує ситуаційну обізнаність. Вбудована система управління вогнем постійно обчислює оптимальний момент для стрільби, щоб надати користувачеві чітке наведення, стріляючи тільки з найкращими шансами нейтралізувати мета”, – повідомляє прес-служба Smart Shooter.

Розробники не розкривають характеристик нового прицілу, вказуючи лише те, що, на відміну від попередників, IWOO має адаптивну оптику з наближенням в діапазоні від 1x до 8x. Раніше комп’ютеризований приціл від Smart Shooter був заявлений як частина гвинтівки і кулемети, які компанія Sig Sauer розробляє в рамках конкурсу Next Generation Squad Weapons (NGSW) для американської армії.

Американські солдати в Сирії, з гвинтівками, оснащеними прицілами SMASH 2000 thedrive.com – IWOO: приціл майбутнього для американського спецназу | Warspot.ru Американські солдати в Сирії, з гвинтівками, оснащеними прицілами SMASH 2000
thedrive.com.

Принцип роботи SMASH 2000 полягає в тому, що комп’ютеризований приціл ідентифікує і супроводжує мета, а також враховує поправки на дальність і атмосферні явища. Далі стрілок натискає на спуск, але система дозволяє зробити постріл, тільки коли зброя точно наведено на ціль. Аналогічна система раніше демонструвалася на гвинтівках TrackingPoint.

SMASH 2000 поєднує в собі оптичний приціл, тепловізор, систему розпізнавання і відстеження цілей. За словами розробників, на навчання солдата роботі з новим прицілом потрібно не більше 5 хвилин. При цьому система блокування спускового гачка легко відключається, що важливо для ближнього бою.

Коментарі

Позначки: