Соціальні стандарти уряду на 2020 рік є занадто низькими і не відповідають потребам людей, – Синютка

Новини 17 Жовтня, 2019 247
Олег Синютка

Олег Синютка

Народний депутат від “Європейської Солідарності” розповів, про що члени міжфракційного об’єднання “Львівщина” говоритимуть з Гончаруком

Сьогодні, 17 жовтня, відбудеться зустріч міжфракційного об‘єднання «Львівщина» з прем’єр-міністром України.

Про це журналістам у кулуарах парламенту розповів народний депутат України від “Європейської Солідарності” Олег Синютка, пише Четверта студія.

За його словами, під час зустрічі обговорюватимуть низку важливих питань.

“Кошти Державного фонду регіонального розвитку та кошти на соціально-економічний розвиток територій не доходять у повному обсязі і ми ризикуємо не завершити ті роботи, які розпочаті на Львівщині”, – зазначив Синютка.

Він також повідомив, що під час зустрічі обговорюватиметься також блок питань, пов’язаних із виплатою заробітної плати.

“На превеликий жаль, ми сьогодні можемо стверджувати, що якщо не буде втручання уряду, то бюджетники до кінця року можуть залишитись без заробітної плати. Це стосується у першу чергу, і лікарів, і працівників освіти гірських районів, оскільки існуючі диспропорції на сьогодні так і не усунуті. Це одне із питань, яке буде стояти до вирішення і перед урядом, і перед прем’єром у 2019 році”, – розповів Олег Синютка.

Він також повідомив, що ще один блок розмови буде пов’язаний уже із перспективами 2020 року.

“Ті соціальні стандарти, які заклав уряд, на превеликий жаль, є занадто низькими і не відповідають потребам людей. Мова йде і про пенсії, і про заробітні плати бюджетних сфер. І, звичайно, ми будемо ставити питання про соціально-економічний розвиток Львівщини, адже Львівщина – це перша область на кордоні із Європейським Союзом і нам необхідно завершити роботи із інфраструктурних проектів. Також ми будемо пропонувати окрему програму розвитку гірських територій, адже ми вважаємо, що не тільки Львівщина, але й наші сусідні області – Івано-Франківщина та Закарпаття – потребують окремої програми, щоб покращити інфраструктуру та створити інвестиційні можливості для нашого регіону”, – розповів Олег Синютка.

Сьогодні відбудеться зустріч міжфракційного об‘єднання «Львівщина» з Прем‘єр-міністром. Про нагальні питання до керівника Уряду від Львівського регіону у відео

Опубліковано Ольгою Матейчик Четвер, 17 жовтня 2019 р.

Коментарі

Позначки: , , , ,