Соратника Саакашвілі, якого шукає Інтерпол, затримали в Україні

Новини 01 Листопада, 2017 154

Меґіс Кардава

Меґіса Кардаву в Грузії звинувачують у скоєнні вбивств, тортурах ув’язнених, організації таємного стеження за політичними опонентами, привласненні державних коштів

Екс-начальника військової поліції Міноборони Грузії Меґіса Кардаву затримали під час в’їзду на територію України за підробленим паспортом, повідомляє Zахіd.net з посиланням на агентство “Інтерфакс-Україна“.

Меґіса Кардаву, якого шукають за червоним циркуляром Інтерполу, в Грузії звинувачують у скоєнні вбивств, тортурах ув’язнених, організації таємного стеження за політичними опонентами, привласненні державних коштів. Він був серед найближчого оточення екс-президента Грузії Міхеїла Саакашвілі.

За інформацією ЗМІ, зараз Кардаву доставили у Київ і його очікує екстрадиція в Грузію.

Меґіс Кардава у 2012 році покинув Грузію і з 2013 року перебував у розшуку Інтерполу на підставі матеріалів грузинської прокуратури.

Відомо, що його, зокрема, підозрюють у замовленні вбивства генерала Романа Думбадзе, яке сталося у Москві у 2012 році.

2014 року Меґіс Кардава заочно був засуджений до дев’яти років ув’язнення.

Нагадаємо, 21 жовтня лідер партії «Рух нових сил» Міхеїл Саакашвілі заявив про затримання екс-начальника його особистої охорони Ґеоргія Рубашвілі. Пізніше Саакашвілі повідомив, що зникли ще двоє його соратників: колишній водій Михайло Абзіанідзе та інструктор Нацгвардії України Давид Макішвілі. Наступного дня з’ясувалося, що їх депортували до Грузії.

Ілюстрація: Вестник Кавказа

Коментарі

Позначки: ,