Солісти Львівської національної опери презентували онлайн-проєкт українських пісень, записаних для військових

Новини 13 Травня, 2022 59

Солісти Львівської національної опери презентували онлайн-проєкт українських пісень, записаних для військових

Ідея та реалізація проєкту належить солістові Львівської національної опери Петрові Радейку

Солісти Львівської національної опери презентували онлайн-проєкт українських пісень, записаних для захисників і захисниць України.

Прем’єрною у проєкті стала українська народна пісня, колискова для солдата, «Маєва нічка» в обробці композитора Анатолія Кос-Анатольського, у виконанні сопрано Львівської національної опери Маріанни Цвєтінської та піаністки Мар’яни Самотос.

Відео можна переглянути за посиланням.

Цим проєктом солісти театру прагнуть не лише підтримати бойових дух українських воїнів, але й подарувати нотки спокою, самозаглиблення та натхнення українською культурою, яку боронять захисники.

Місця зйомок – це укриття оперного театру чи технічні приміщення, де доводиться ховатися артистам під час оголошення повітряних тривог. Золоте оздоблення сцени і яскраве світло софітів поступається місцем правдивій реальності, у якій доводиться співакам та співачкам проводити репетиції у воєнний час.

Ідея та реалізація проєкту належить солістові Львівської національної опери Петрові Радейку.

«Цей проєкт ми втілюємо власними силами, прагнучи створити якісні відеозаписи українських пісень, насамперед – для моральної підтримки та музичної релаксації. Щоб ті ж самі солдати розуміли, за що вони воюють: і це, зокрема, наша культура й найкращі голоси України. Хочемо бути корисними: адже ми теж на війні, але кожен – на своєму фронті», – зазначив артист.

Надалі з’являтимуться відеозаписи солоспівів українських композиторів, народних пісень в авторських аранжуваннях, колискових у виконанні артисток театру.

Винонавці: Маріанна Цвєтінська  (сопрано), Мар’яна Самотос (фортепіано). Ідея проєкту, запис, мастеринг – Петро Радейко. Менеджер проєкту – Андрій Сітарський.

Коментарі

Позначки: ,