Солдат строкової служби вистрілив в інспектора і жорстоко побив його: подробиці вбивства прикордонника

Новини 19 Березня, 2019 120

Фото: прес-служба військової прокуратури Західного регіону

За процесуального керівництва військової прокуратури Львівського гарнізону здійснюється досудове розслідування кримінального провадження за фактом умисного вбивства старшини відділення інспекторів прикордонної служби «Сянки» ВПС «Сянки» Мостиського прикордонного загону.

Як повідомили у прес-службі військової прокуратури Західного регіону, 18 березня  о 12.48 год. під час несення служби у прикордонному наряді солдат строкової служби здійснив одиночний постріл з отриманої ним зброї в 35-річного старшину та наніс удари в різні частини тіла потерпілого. Від отриманої травми військовослужбовець помер дорогою до лікарні.

Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 115 КК України (умисне вбивство) здійснюється Територіальним управлінням ДБР у м. Львові, а процесуальне керівництво – військовою прокуратурою Львівського гарнізону.

Солдата затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Фото: прес-служба військової прокуратури Західного регіону

На даний час слідчими спільно із процесуальним керівником проводяться невідкладні слідчі та процесуальні дії. За їх результатами будуть вирішені питання про повідомлення затриманому про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

Як повідомили у прес-службі ДБР, слідчі теруправління ДБР, розташованого у м. Львові, з’ясовують обставини отримання смертельного поранення військовослужбовцем Мостиського прикордонного закону Державної прикордонної служби.

За попередньою інформацією, під час несення служби 20-річний солдат строкової служби відділу прикордонної служби «Сянки» (Турківський район) здійснив постріл з автомату в інспектора прикордонної служби. Останнього у тяжкому стані доставили до Турківської центральної клінічної лікарні. Дорогою до лікарні поранений помер.

Військовослужбовець, зі зброї якого пролунав постріл, затриманий. На місці працюють слідчі теруправління ДБР, розташованого у м. Львові.

 

Коментарі

Позначки: , , ,