Сьогодні закривають курорт Буковель (ВІДЕО)

Новини 13 Березня, 2021 4 605

Скриншот відео "Галка"

Правоохоронці вже почали роботу в селі Поляниця. На території “Буковелю” відбулися перевірки, за результатами яких складено 51 адміністративний протокол про порушення карантину

Курорт “Буковель” закривають з 13 березня. Курорт розташований в с. Поляниця Івано-Франківської області, яка знаходиться в “червоній зоні” карантину з максимальними обмеженнями.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на РБК-Україна, рішення про закриття курорту було прийнято на засіданні регіональної комісії.

“Буковель” закривають: чому

Як повідомив голова Івано-Франківської облдержадміністрації Андрій Бойчук, рішення про припинення діяльності курорту “Буковель” було прийнято у зв’язку з поширенням COVID-19. Відповідне рішення прийняли на засіданні регіональної комісії ТЕБ та НС ввечері 12 березня.

“Правоохоронці вже почали роботу в селі Поляниця. На території “Буковелю” відбулися перевірки, за результатами яких складено 51 адміністративний протокол про порушення карантину. Зокрема, 26 протоколів отримали оператори підйомників”, – написав Бойчук у Facebook.

Так з півночі 13 березня туристам рекомендують не в’їжджати на територію села Поляниця. В населений пункт будуть пропускати місцевих жителів і тих, хто там працює.

“Вдалось прийняти рішення про припинення діяльності курорту «Буковель» у зв’язку з поширенням COVID-19. Правоохоронці вже почали роботу в селі Поляниця. На території «Буковелю» відбулись перевірки, за результатами яких складено 51 адміністративний протокол щодо порушень карантину. Зокрема, 26 протоколів отримали оператори підйомників. Рішення регіональної комісії ТЕБ та НС було вимушеним, адже ми зіткнулись із нігілізмом, із повним ігноруванням карантину на території Поляницької територіальної громади. Тепер на в’їздах у село Поляниця будуть розташовані контрольно-пропускні пункти. З 00:00 13 березня туристам рекомендуватимуть не в’їжджати на територію населеного пункту. В село пропускатимуть місцевих жителів та осіб, що там працюють. Нам потрібно перервати ланцюг розповсюдження коронавірусу. Знаходити нові ліжкомісця для хворих у лікарнях ми можемо нескінченно, але так хворобу не здолати. Протиепідемічних заходів потрібно дотримуватись всім без винятку”, – написав Бойчук.

Протести через “Буковель”

Як розповіли в прес-службі облуправління поліції, сьогодні, 12 березня, правоохоронці провели перевірку в “Буковелі” через порушення карантину. За інформацією місцевих ЗМІ, поліція блокувала роботу підйомників.

Крім того, вчора, 11 березня, підприємці з Івано-Франківської області блокували дорогу на “Буковель” з вимогою закрити курорт.

Відзначимо, “Буковель” продовжував працювати всупереч “червоній зоні” карантину, введеної в Івано-Франківській області. Курорт працював з обмеженнями – кафе і ресторани, розміщені на території, були закриті. Разом з тим, працювали траси, підйомники і готелі.

В’їзд буде дозволений лише місцевим жителям і людям, які там працюють.
Важливі франківські новини у телеграм: https://t.me/galkaifuanews

Опубликовано Galka.if.ua Пятница, 12 марта 2021 г.

Івано-Франківська область в “червоній зоні”: що це значить

Івано-Франківська область стала першим регіоном, який потрапив в “червону зону” після введення адаптивного карантину в Україні. Так, з 26 лютого на Прикарпатті повернули жорсткі обмеження, які діяли під час зимового локдауну. Крім того, в Івано-Франківську розмістили перший в Україні мобільний госпіталь для хворих коронавірусом. Причиною для таких заходів став спалах COVID.

Як заявляв заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко, причиною спалаху коронавірусу в Івано-Франківській області стали “Буковель” і туристи.

Так, в рамках посилення карантину, на території області були встановлені блокпости, частина – в цілодобовому режимі. Транспорт у регіоні курсує за спецперепустками з роботи, поїзди на Прикарпатті не ходять. Також обмежена робота кафе і ресторанів – вони працюють лише на винос. Крім того, заборонена робота ТРЦ, спортзалів, кінотеатрів, школи і вузи перейшли в онлайн.

Відзначимо, “червона зона” вводиться в регіоні за таких умов:

завантаженість лікарняних ліжок перевищує 65% три дні поспіль,

менше 300 тестів на 100 тисяч населення,

госпіталізацій – понад 60 осіб.

Нагадаємо, в Україні з 24 лютого діє адаптивний карантин з поділом країни на чотири зони (червона, помаранчева, жовта і зелена) у залежності від епідситуації. На даний момент у “червоній зоні”, крім Прикарпаття, Чернігівська, Житомирська області та Закарпатті.

Відзначимо, раніше прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив про третю хвилю коронавірусу в Україні. Він також не виключив введення третього локдауна в Україні.

Нарівні з коронавірусними обмеженнями в Україні діє програма вакцинації населення від COVID-19. Влада країни заявляє, що до кінця року усі бажаючі отримають щеплення безкоштовно.

Завдяки позиції Президента України Володимира Зеленського вдалось прийняти рішення про припинення діяльності курорту…

Опубликовано Андрій Бойчук – Голова Івано-Франківської ОДА Пятница, 12 марта 2021 г.

Коментарі

Позначки: , , , , , , , , ,