Сьогодні в ДБР є системні проблеми, як неефективність і відсутність незалежності,- Порошенко

Новини 30 Липня, 2019 117
Петро Порошенко. Фото: Українська правда.

Петро Порошенко. Фото: Українська правда.

Втручання соратника Януковича Андрія Портнова у справи Державного бюро розслідувань та незаконне отримання ним службової інформації про перебіг розгляду справ є прямим порушенням закону.

Про це в інтерв’ю виданню “Українська правда” сказав п’ятий президент України, лідер партії “Європейська Солідарність” Петро Порошенко.

“Єдине джерело, яке чомусь володіло думками слідчих і головами в ДБР, був колишній заступник Адміністрації президента Януковича пан Портнов. Він мав доступ до матеріалів, він мав доступ до дат і постійно оголошував ці дати. Оголошував з подвійною метою: щоб організувати провокації, друге – для того, щоб зробити певний спосіб психологічного тиску на мене. Це марно”, – заявив Петро Порошенко.

В Державному бюро розслідувань зараз є суттєві проблеми, які заважають його ефективності і функціонуванню як незалежного правоохоронного органу, – звернув увагу п’ятий президент України.

“Я вважаю, що у нас на сьогоднішній день в ДБР є системні проблеми: неефективність його функціонування і відсутність незалежності органу. ДБР створювалося не для того, щоб провести туди якихось людей, так само як і судова реформа. У нас мала відбутися реформа правоохоронної діяльності. Чи відповідає якісний склад ДБР тим вимогам, які сьогодні висуває перед ним суспільство? На мою думку, ні, бо на сьогоднішній день керівництво ДБР має такі точки, на які Офіс президента може натиснути…

Я наголошую, що Петро Порошенко жодного разу ні в ДБР, ні в будь-яких інших правоохоронних органах, ні в поліції в тому числі, ні в судах не використовував вплив президентського офісу для вирішення питань, в тому числі політичних. На жаль, зараз ми маємо іншу ситуацію. Тобто це залежить від політичної волі. Політична воля Порошенка була – забезпечення невтручання. Як воно зараз буде – побачимо”, – зазначив Петро Порошенко.

Коментарі

Позначки: ,