Сьогодні Трускавець прощається із героїчним військовим лікарем

Новини 20 Лютого, 2020 1 069

Зеновій Допілка/Фото: ТМР

Відійшов у засвіти один із засновників «Шпиталю Майдану» Зеновій Допілка 

19 лютого перестало битися серце волонтера та військового лікаря Зеновія Допілка, який був одним із засновників “Шпиталю Майдану”.
Як пише “Четверта студія” з посиланням на “Джерела Трускавця”, чоловік тривалий час боровся із важкою недугою, проте його серце зупинилося в символічні дні, коли Україна в шосте вшановує та згадує всіх розстріляних Героїв Майдану – «Небесну сотню».

За інформацією Трускавецької міської ради,  похорон Зеновія Допілки відбудеться сьогодні, 20 лютого, в Трускавці, в греко-католицькій церкві св. прор. Іллі о 14.00.

Біль втрати із рідними розділяють і медики та волонтери, які знали та спільно працювали із Зеновієм Допілкою. Так керівниця юридичного департаменту в центрі “Шпиталь Майдану” Світлана Андрейчук у мережі Фейсбук 19 лютого зазначила: “От і в нашому полку стало менше. Сьогодні перестало битися серце нашого волонтера, військового лікаря, друга, просто хорошої людини”, – написала пані Андрейчук.

  999.jpg

Відомо, що ще навесні 2018-го в Україні було оголошено збір коштів для допомоги Зеновію через рак – на проведення операції та подальшу реабілітацію була потрібна велика сума. Однак хвороба таки здолала мужнього медика.

“Допілка Зіновій Петрович. Спасибі за все, що ти встиг зробити! Дякую долі за особисте знайомство. Важка хвороба таки здолала. Але Герої не вмирають!” – написала інша активістка Надія Хміль на своїй Facebook-сторінці.

“Шпиталь Майдану” є громадською організацією, яка допомагає евакуювати поранених військових із зони бойових дій на Донбасі. Також активісти надають медичну допомогу громадянам, які проживають у “сірій зоні”.

 

9999.jpg

99999.jpg

Коментарі

Позначки: , , , ,