Сьогодні перша річниця інтронізації Предстоятеля ПЦУ Блаженнійшого Митрополита Епіфанія

Новини 03 Лютого, 2020 328

Фото: Укрінформ

Сьогодні перша річниця інтронізації Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого Митрополита Епіфанія.

3 лютого 2019 року, у Софії Київській, під час божественної літургії пройшла церемонія інтронізації предстоятеля автокефальної помісної православної церкви в Україні Епіфанія. Церемонія інтронізації завершила усі процедури, які утверджували автокефалію УПЦ.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на Укрінформ, як відомо, 15 грудня 2018 року, у Софії Київській, пройшов Об’єднавчий церковний собор. На ньому духовенство УПЦ Київського патріархату, Української автокефальної православної церкви та УПЦ Московського патріархату створили єдину помісну Православну церкву України, ухвалили її статут і обрали предстоятеля – митрополита Київського і всієї України Епіфанія. 6 січня він отримав Томос про автокефалію Православної церкви України з рук Вселенського патріарха Варфоломія.

Саму церемонію інтронізації провели представник Вселенського патріархату митрополит Галльський Еммануїл, колишній предстоятель УАПЦ митрополит Макарій та митрополит Вінницький Симеон.

Епіфанію піднесли ознаки предстоятельського сану: хрест підніс митрополит Черкаський та Чигиринський Іоан; панагію (невеликий образ Богоматері) – митрополит Юрій (Каліщук), який очолює Українську православну церкву в Канаді; другу панагію – митрополит Антоній (Щербан), який є предстоятелем Української православної церкви в США. Після облачення в ці церковні символи митрополит Епіфаній став повноцінним предстоятелем помісної Православної церкви України.

Коментарі

Позначки: , ,