Сьогодні на Львівщині стартує наймасштабніша літературна подія – 25 Book Forum

Новини 19 Вересня, 2018 58

Cьогодні, 19 вересня, у Львові стартує  найбільший книжковий, літературний, культурний захід України і Центрально-Східної Європи ювілейний 25-й Book Forum. Фокусна тема форуму – Ринок свободи.

Про це повідомили під час брифінгу.

“25-й Book Forum  – це фестиваль, який важливий не лише для країни, але й для Європи і світу також. Про фокусну тему  “Ринок свободи” усі охочі зможуть дізнатись на кластері,  де буде декілька дискусій, що стосуватимуться історії, освіти,  науки, мистецтва, політики.  25 Book Forum  – це 25 книжковий ярмарок, 24 раз проводимо книжкову премію “BookForum Best Award”, це 15 фестиваль дитячого читання “Книгоманія”, 13 міжнародний літературний фестиваль, це ювілейна десята ніч поезії і музики, це 9 Всеукраїнський бібліотечний форум і сьома благодійна акція “Третій вік: задоволення від читання”, –  зазначила президент Book Forum Олександра Коваль.

За словами Олександри Коваль, цьогоріч участь у масштабній літературній події беруть 260 видавництв, які привезли на форум 250 тон книжок. Однією з ключових подій є вручення книжкової  премії “BookForum Best Award”.

“На книжковий конкурс подали 508 видань від 103 видавництв. Результати і переможці будуть оголошені завтра” ,- додала Олександра Коваль.

Упродовж  5-ти днів гості зможуть відвідати близько 1000 культурних та освітніх заходів, познайомитись з авторами та придбати книги.

“Коли на сході війна і агресор намагається показати, що наша країна є слабкою, наш  форум є  масштабним осередком, який доводить, що ми сильні не лише зброєю, але й духом та словом”,  –  зазначила заступник голови Львівської ОДА Оксана Стоколос-Ворончук.

Коментарі

Позначки: , , ,