Сьогодні – 1000 днів полону Сущенка

Новини 27 Червня, 2019 36

Роман Сущенко. Фото: Укрінформ

Мужній Роман. 1000 днів український журналіст, власкор “Укрінформу”, член НСЖУ Роман Сущенко перебуває за гратами в Росії.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook голова НСЖУ  Сергій Томіленко.

Найпершими з іноземних інституцій, хто одразу, як стало відомо про арешт українського журналіста, став на захист нашого колеги і почав вимагати від російської влади його звільнення були Міжнародна та Європейська федерації журналістів.

Нагадаю цитати з офіційного релізу МФЖ/ЄФЖ, опублікованого у понеділок 3 жовтня 2016 року (про арешт стало відомо напередодні у п‘ятницю увечері):

– Цей арешт не тільки порушує всі міжнародні норми, але й підриває свободу слова. Цей інцидент доповнює тривожну картину атак на українських журналістів, і ми закликаємо (російську) владу звільнити пана Сущенка, – Генеральний секретар МФЖ Ентоні Белланжер.

– Ми вважаємо, що ці звинувачення проти Романа повністю сфабриковані, щоб заглушити його критичний голос. Влада повинна негайно звільнити його і відпустити його до родини, – Президент ЄФЖ Могенс Блічер Б’єрегард.

– Роман – шанований професійний журналіст з міцною репутацією. Сподіваємося, що широке привернення уваги до очевидного абсурдного звинувачення у “шпигунстві» може допомогти Роману вийти на волю, – Сергій Томіленко, керівник НСЖУ, яка входить до МФЖ та ЄФЖ.

1000 днів мужності. 1000 солідарності. 1000 днів щирої родинної підтримки…

Коментарі

Позначки: , , ,