Собко виступив проти свого політичного батька

Новини 31 Березня, 2020 863

Іван Собко

Заступник голови ЛОДА Іван Собко наголосив, що усю офіційну інформацію про коронавірус на території області надає лише Львівська ОДА, а не міськрада Львова.

Про це сьогодні, 31 березня, під час брифінгу повідомив заступник голови Львівської ОДА, керівник комісії із ліквідації надзвичайної ситуації Іван Собко, пишуть Варіанти.

“Станом на сьогодні координаційним штабом для запобігання розповсюдження територією Львівської області коронавірусу чітко прийнято рішення про те що, департамент охорони здоров’я Львівської ОДА за інформацією Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні та Львівського обласного лабораторного центру інформує громадськість у визначені години щодо кількості осіб, які звернулися з підозрою чи осіб в яких підтвердилася коронавірусна хвороба” – заявив Іван Собко.

Він пояснив, що в своїй роботі чиновники облдержадміністрації керуються дорученнями голови Львівської ОДА і розпорядженнями штабу зі запобігання розповсюдження коронавірусу.

Також за словами Собка, Львівська міськрада проігнорувала його прохання щодо створення єдиного офіційного каналу з інформування мешканців області про коронавірус.

“На одному із засідань я чітко просив, щоб було єдине джерело інформації, і це, на сьогодні, обласна державна адміністрація – обласний штаб, від якого далі вся інформація буде поширюватися на територію області. Схоже, що для міської ради ми, наші рішення, наші прохання, наші доручення – не указ і кожен собі коментує, як вважає за потрібне. Я в межах своїх посадових обов’язків не можу заборонити міському голові чи Галині Слічній коментувати ті чи інші ситуації. Якщо міський голова Львова це коментує, то значить, він за це відповідає” – додав Іван Собко.

Зазначимо, 30 березня на Львівщині підтвердили 6 випадків зараження коронавірусом, однак у Львівській ОДА не надали офіційну інформацію про це, через те, що у Львівський обласний лабораторний центр не надійшло підтвердження про новий випадок захворювання від МОЗ України.

Натомість у Львівській міськраді подали інформацію, що коронавірус виявили  у водійки трамвая. Крім цього, за даними міськради, сьогодні ще у двох водіїв АТП-1 з допомогою експрес-тестів виявили інфікування коронавірусом.

Нагадаємо, Іван Собко є депутатом Львівської обласної ради від “Самопомочі”.

Коментарі

Позначки: , , ,