Сніговий апокаліпсис найближчого вечора очікується у більшості областей, – синоптик Наталка Діденко

Новини 26 Листопада, 2023 184

На Львівщині мете сніг

Позакріпляйте все, що хоч якось може злетіти чи зірватися, самі будьте обережними, особливо під білбордами, великими деревами, – наголошує Діденко

Різкого погіршення природних умов, що фіксуватиметься з вечора неділі, 26 листопада 2023 року, не уникнути більшості областей України

Про це попереджає синоптик Наталка Діденко, пише Четверта студія.

“Ми – вже під впливом активного південного циклону! У багатьох областях ліпить сніг, вітер дуже сильний, хуртовини, снігові замети, складна ситуація на дорогах. Як видно на картинці поточної погоди, залежно від температури повітря десь йде сніг, десь мокрий сніг, а десь ліпить дощ. Сніг при вищій температурі повітря може швидко переходити у льодяний дощ, ймовірне обледеніння. Надзвичайно ускладнює ситуацію скажений штормовий вітер. Несприятлива погода торкнеться протягом неділі-понеділка більшості областей України, лише західна частина втримається від синоптичних небезпечних надмірностей, тут завтра хіба часом невеликий сніг та поривчастий вітер”, – зазначає вона.

“Так ось. Найближчого вечора, ночі та завтра вранці 27-го листопада в більшості областей України очікується сильний сніг, штормовий вітер до 15-20, місцями 25-27 метрів за секунду, хуртовини, снігові замети. У перехідній зоні холоднішого та теплішого повітря – від Одеси, Херсону, Кропивницького, Полтави до Сум (скрін) – сніг мішається із мокрим снігом, льодяний дощ, ще й плюс налипання мокрого снігу, ожеледь, а все, що східніше цієї смуги, охопить дощова погода. Проте також і в цих областях із дощем буде штормовий вітер! Відповідно, на морях – шторм!”, – пояснила Діденко.

При цьому, за словами синоптика, коливання температури повітря можуть бути стрибкоподібними.

“Сьогодні в більшості областей України десь близько нуля, проте ось зараз на Запоріжжі, Донеччині, Луганщині, в Криму аж +10+14 градусів! Щоправда, завтра, у понеділок, там знизиться температура повітря до 0-2 градусів тепла. А на решті території найближчої ночі -2-7 градусів, завтра вдень 0-3 градуси морозу”, – зазначила Наталка Діденко.

Окремо синоптик зупинилася на прогнозі погоди у Києві.

“Сьогодні в другій половині дня, ввечері та найближчої ночі – сніг, можливо сильний сніг, хуртовина і дуже сильний вітер. Пориви північно-західного вітру в столиці досягатимуть 15-20, місцями 25 метрів за секунду! Позакріпляйте все, що хоч якось може злетіти чи зірватися, самі будьте обережними, особливо під білбордами, великими деревами”, – наголошує Діденко.

Коментарі

Позначки: , , ,