Смертельна кладка через воду: хлопчика у Дрогобичі вразило струмом, коли він переходив річку

Новини 14 Червня, 2018 827

Річка Серет у Дрогобичі. Фото ілюстративне. Джерело: dro-e.blogspot.com

У поліції Львівщини повідомили, що 10-річний хлопчик у Дрогобичі отримав смертельне ураження електрострумом коли проходив кладкою.

Як інформує відділ комунікації Головного управління Нацполіції області, на місці події працювала слідчо-оперативна група, «попередньо встановлено, що на вул. Грюнвальдській у Дрогобичі хлопчик, проходячи кладкою, був уражений електрострумом, від чого помер на місці події».

За даним відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.115 КК України (умисне вбивство) з приміткою «нещасний випадок».

Правоохоронці встановлюють обставини події, призначено експертизи, проводиться досудове розслідування.

За даними місцевих мешканців, трагедія сталася коли дитина кладкою переходила річку-потічок. Річка Серет, яка перетинає кілька вулиць Дрогобича, окрім містків, має кілька кладок, які місцеві жителі пристосували для переходу водойми.

Як повідомила на своїй сторінці у Facebook журналіст Євгенія Полікарпова, хлопчик послизнувся і впав на трубу, в якій проходить дріт напругою у 380 вольт.

«Вчора струмом вбило 10-тирічного Марка. Хлопчик йшов на тренування з друзями, дорогою послизнувся та впав на трубу, у якій проходить дріт із напругою у 380 вольт. У дитини просто не залишилося колін… На фото – енергетики. Здорові мужики, які ховаються від наших запитань за свою прес-службу, і навіть не захотіли пояснити батькові, чому їхнього сина вбив дріт, за який відповідає не прес-служба, а безпосередньо вони», – написала Євгенія Полікарпова.

Фото Євгенії Полікарпової

Як повідомлялося, 13 червня до поліції надійшла інформація від медиків про те, що у місті Дрогобич померла 10-річна дитина, попередньо від ураження струмом.

Довідка. Серет (Побук) – мала річка в Дрогобичі, ліва притока Тисмениці. Ймовірно, Побук походить від давньоруського «побок» (річка знаходилася збоку давньоруського поселення). Річка починається з озера на заході Дрогобича і впадає в Тисменицю в східній частині міста. Ширина близько 2 м, глибина — менше одного метра. Річка надзвичайно забруднена через стічні води харчової промисловості та використання річки як каналізації. Потік впадає зліва у річку Тисменицю в 50-ти метрах перед залізничним мостом через неї. На своєму шляху потік приймає два ліві допливи і три праві, перетинає шістнадцять вулиць і провулків, залізничну колію на Борислав. Довжина бігу потоку складає вісім кілометрів.

 

Коментарі

Позначки: