Службові собаки залишилися безпритульними після продажу Бучанської виправної колонії (ФОТО)

Новини 22 Січня, 2021 1 311

Дана, 12 років/Фото: Тетяна Амарій-Ниркова

Алабаї і кавказці, натреновані на охорону і пошук людей, можуть залишитись безпритульними

Через розформування Бучанської виправної колонії, службові собаки можуть залишитися безпритульними.

Як пише «Четверта студія», про це йдеться у дописі ДПСУ у ФБ.

«Шість чотирилапих професіоналів шукають нове місце служби. До прикордонників звернулися небайдужі до долі тварин люди, оскільки прикордонники, як ніхто, розуміють специфіку роботи зі службовими собаками. Цей пост неоднозначний, але не можемо не поділитися з вами, друзі, цією інформацією.

Сильні службові красені, алабаї і кавказці, віком від 5 до 12 років, натреновані на охорону і пошук людей, за два тижні можуть залишитись безпритульними у зв’язку з розформуванням Бучанської виправної колонії №85 (смт Гостомель, Київська область).

Собачкам терміново потрібно знайти нову домівку та роботу. Через специфіку служби вони можуть бути передані лише людям, які розуміють особливості їхньої породи й служби (переїзд у домашні умови – не для них).

Майбутнім господарям – сприяння у знайомстві з собаками, соціалізації тварин від місцевих кінологів та кінологічного клубу, допомога у транспортуванні»,- зазначається у повідомленні ДПСУ.

Як пише ТСН, у Бучі та регіоні шукають нових господарів для службових собак, що живуть у Бучанській виправній колонії. Оскільки установу закрили та згодом продали, а ув’язнених перевели до інших виправних установ, собаки і коти залишилися без нагляду та їжі.

“Раніше повідомлялося про те, що у колонії на голодну смерть приречено близько півсотні тюремних котів. Тепер виявилося що на території колонії знаходиться і дев’ять службових собак, які стали безхатченками”, – про це повідомляє сайт міста Ірпінь.

Це породисті собаки, які навчені дисципліні охорони, а через розформування колонії стали нікому непотрібними. Волонтери б’ють на сполох.

“Ці собаки в силу специфіки служби передаються виключно людям, які розуміють особливості породи і рід служби собак. Ці собаки не готові до переїзду в домашні умови!”, – зауважує волонтерка Ірина Мурга.

Нині собакам необхідний корм, а працівники колонії їх можуть перетримати у себе лише тиждень.

“Просимо волонтерів і всіх небайдужих відгукнутися! Кому потрібні собаки для охорони підприємств, звертайтеся! Деталі стосовно службових собак та реквізити для фінансової допомоги (купівля корму) можна дізнатися за телефонами: Тетяна +38 067 799 1826, Ірина +38 096 944 6644”, – йдеться на сайті міста Ірпінь.

Нагадаємо, у березні 2020 року зоозахисники разом із Бучанською колонією запустили проєкт “Двостороння адаптація”. Ув`язненим дозволили піклуватися про безпритульних тварин. А коли у листопаді виправну колонію розформували та продали, тварини стали безхатченками.

❗ Шість чотирилапих професіоналів 🐕‍🦺 шукають нове місце служби

📌 До прикордонників звернулися небайдужі до долі…

Опубликовано Державна прикордонна служба України Четверг, 21 января 2021 г.

Буча, Киев, область!
Не покупай! Приюти!
Собаки Бучанской колонии.
0677991826

Опубликовано Татьяной Амарий-Нырковой Среда, 20 января 2021 г.

Коментарі

Позначки: , , , , , , , , ,