Службі автомобільних доріг у Львівській області не вартує робити сенсаційних обіцянок на 2021 рік, – експерт

Новини 30 Грудня, 2020 374

Ілюстрація ФБ/Левко Прокіпчук

Про будівництво п’яти нових прикордонних переходів у Львівській області

Експерт прокоментував інформацію про плани САД у Львівській області на 2021 рік щодо будівництва п’яти нових прикордонних переходів у Львівській області, а також доріг, що будуть до них вести.

Як пише «Четверта студія», про експерт з питань практичного застосування митного законодавства в UA.CONSULTING,  експерт з питань практичного застосування митного законодавства в  Асоціації Професійних Митних Посередників, колишній керівник компанії “Львівська митниця ДФС” Левко Прокіпчук написав на своїй сторінці у ФБ.

«Вирішив і собі коректно прокоментувати прочитане, щоб випадково не зруйнувати плани побудови у 2021 «Нью Васюків»»,- зазначив у  дописі на своїй сторінці у ФБ Левко Прокіпчук.

«Завжди відчував себе трохи люто, коли різні служби, які не мають жодного стосунку до того чи іншого питання намагаються зробити собі позитивний PR за чийсь рахунок. Не даремно кажуть , що в перемоги сотні батьків, лиш поразка одна сирота. Але коли позитив малюють навіть не по результатах, а по планах, то це вже занадто.

Нещодавно почитав, що найбільш амбітною метою Служби автомобільних доріг у Львівській області на 2021 рік є будівництво п’яти нових прикордонних переходів у Львівській області, а також доріг, що будуть до них вести. За словами керівника Служби, ці плани вже внесені у проект «Відкриті кордони», що розрахований на 2021-2022 роки (https://cutt.ly/RjqZjLZ).

Спало на думку, що мабуть невірно десь журналісти зрозуміли чи процитували службовця.

Однак сьогодні історія отримала продовження (https://cutt.ly/JjqZOhC). Так, за планом, три пункти пропуску облаштують у Карпатському регіоні, а ще два – поблизу міста Белз, що на Червоноградщині. Про це журналістам видання tvoemisto.tv повідомив Олег Береза.

Вирішив і собі коректно прокоментувати прочитане, щоб випадково не зруйнувати плани побудови у 2021 «Нью Васюків»:

  1. Служба автомобільних доріг не має жодного відношення до будівництва автомобільних пунктів пропуску. Зовсім.
  2. За 29 років незалежності в Україні з нуля побудовано та відкрито на постійній основі лише один пункт пропуску, і то паромний в Одеській області за приватні кошти. А тут відразу п’ять за два роки.
  3. Будівництву та відкриттю пункту пропуску передує складна і клопітка робота багатьох служб, а про початок якихось робіт можна говорити лише після обміну нотами відповідних МЗС.
  4. На крайніх нарадах польські колеги не були готові обговорювати питання відкриття нових пунктів пропуску як мінімум до моменту введення в експлуатацію Нижанковичі-Мальховіце, яке орієнтовно має відбутись у 2025 році (https://cutt.ly/OjqVBF3).

Тому мабуть не вартує робити таких сенсаційних нереалістичних заяв-обіцянок»,  – зазначає у дописі Левко Прокіпчук.

Завжди відчував себе трохи люто, коли різні служби, які не мають жодного стосунку до того чи іншого питання намагаються…

Опубликовано Левко Прокіпчуком Вторник, 29 декабря 2020 г.

 

 

Коментарі

Позначки: , ,