«Слуги» створюють «годівнички» замість реальної соціальної політики і захисту медиків, – нардеп

Новини 25 Липня, 2020 118
Ростислав Павленко. Фото:"ЄС".

Ростислав Павленко. Фото:"ЄС".

Прикриваючись соціальним захистом громадян, «Слуги» ухвалюють закони, які створюють ілюзію підтримки, але не стосуються актуальних для країни проблем, зокрема, таких як страхування медиків.

Про це сказав народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Ростислав Павленко з трибуни Верховної Ради, пише Четверта студія.

«Цей підхід в народі називають: мухи, мед, глина і бджоли. Дуже хороша технологія: береться соціальна назва, говориться про соціальну підтримку людей, про підтримку соціальних працівників, але забувають про кілька дуже важливих деталей. А саме, де взяти гроші, виходячи з того, що дірка в бюджеті – 38 мільярдів гривень. При цьому під це висуваються нереальні законодавчі ініціативи, та ігноруються речі, які давно треба було зробити. Зокрема, страхування медиків. «Європейська Солідарність» знову і знову наполягає на тому, аби було використано соціальне страхування для медиків у разі захворювання на коронавірусну хворобу. Цей законопроект, який ще навесні вносився в сесійну залу,  не розглянуто», – сказав він.

«А із 65 мільярдів гривень, які передбачені на фонд боротьби з коронавірусною хворобою, лише ледве три мільярди спрямовані на медиків, а інші використовуються на що завгодно: на поліцію, на дороги», – додав народний депутат.

Ростислав Павленко зауважив, що монобільшість створює чергові «годівниці» з бюджету, прикриваючись соціальною підтримкою.

«Не робіть «годівнички», а робіть соціально відповідальні рішення», – наголосив політик.

Коментарі

Позначки: ,