«Слуги» пропонують призначити місцеві вибори невідомо за якими правилами, – нардеп

Новини 13 Липня, 2020 126
Олексій Гончаренко

Олексій Гончаренко

Монобільшість намагається змінити виборче законодавство напередодні місцевих виборів та призначити вибори без визначення територіальних одиниць, де ці вибори відбуватимуться. Про це сказав народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Олексій Гончаренко в інтерв’ю журналістам, пише Четверта студія з посиланням на “Європейську Солідарність”.

Він зазначив, що в проекті постанови про призначення місцевих виборів встановлюється проведення виборів лише Київської міської ради та обласних рад.

«І все. Тому що вони об’єднані територіальні громади зараз змінюють, перерозподіляють. І райони вони зараз перерізають. Зараз вони вносять постанову про призначення виборів без районів, без міст, тому що вони кажуть – ми потім перерозподілимо райони», – пояснив депутат.

Олексій Гончаренко також розкритикував намагання монобільшості внести поправки до Виборчого кодексу напередодні виборів. Він нагадав, що змінювати виборче законодавство заборонено безпосередньо перед проведенням виборів.

«В усіх нормальних країнах є таке поняття, що менше, ніж за рік до виборів правила гри не змінюються. Тобто ви б прийшли грати у футбол, а перед початком, за десять хвилин до того як почався матч вам кажуть – два воротаря і сім гравців, а інші нехай йдуть геть. Тепер ми граємо інакше», – зауважив представник «Європейської Солідарності».

«А зараз вони виносять на голосування постанову про призначення місцевих виборів і навіть не знають куди ці вибори. Наприклад, Миколаївська районна рада Одеської області – вона ще існує чи вже ні? Ми можемо туди призначати вибори чи ні? Тому що постанова про перерізання районів ще попереду, ми навіть не знаємо в який день – чи це буде завтра, чи післязавтра, чи в четвер. Але поки що вона не прийнята і можливо навіть не буде прийнята», – також зазначив депутат.

Олексій Гончаренко зауважив, що фракція «Європейська Солідарність» не буде підтримувати постанову про перерозподіл ОТГ, бо в ній не враховано думку місцевого самоврядування і райони перерізають, так як вирішили обласні адміністрації.

«Як вибори відбудуться і за якими правилами невідомо. В яких громадах, в яких районах – невідомо. Але сьогодні нам пропонують прийняти постанову про вибори невідомо як і невідомо куди», – сказав депутат.

Коментарі

Позначки: ,