«Слуги народу» виключать із фракції тих нардепів, які не підтримають відставку Разумкова

Новини 02 Жовтня, 2021 1 880

Яременко

У Трускавці зібрали більше 160 підписів за відставку Разумкова. Прізвище наступника не обговорювали

Із фракції «Слуга народу» виключать тих нардепів, які не підтримають відставку Дмитра Разумкова із посади спікера парламенту.

Про це у Фейсбуці написав нардеп Богдан Яременко, пише Четверта студія.

«Відбулось засідання фракції, на якому обговорювалось питання відставки спікера Верховної Ради.

Почуте від президента Зеленського та керівника фракції Давида Арахамії про втрату політичного зв‘язку та взаємної довіри з Дмитром Разумковим однозначно було для мене новиною і більш ніж переконливим з точки зору необхідності ініціювання процедури відставки спікера.

Опоненти цього рішення (вони є, хоч і дуже небагато) називали лише один контраргумент – треба приймати рішення лише після розмови з Разумковим.

Керівництво фракції дало гарантію усім, хто проголосують проти відставки спікера і вирішать піти з фракції, що Слуга народу не застосовуватиме проти них каральні санкції у вигляді позбавлення мандату.

Можливо це було б процедурно правильно, але політично ситуація перезріла і розмови з Разумковим президента та Давида Арахамії відбувались неодноразово.

Я підписав відповідне звернення (мій підпис був сто шістдесят якийсь). Голосів для початку процедури достатньо.

Кандидатура нового спікера не обговорювалась. Але здається усі здогадуються», – написав Яременко.

У коментарях Яременко уточнив свою позицію: «Прямо це не звучало, але питання поставлене гостро. Швидше це звучало як те, що сказаного і почутого вами достатньо щоб зрозуміти суть проблеми, і якщо вас це не переконало, то швидше за все мова йде про те, що ви починаєте самостійну політичну кар’єру».

Коментарі

Позначки: , ,