Новини

“Слуги народу” ніби забули, що війну на Донбасі почала Росія, — Павленко

Політика президента Володимира Зеленського і його команди, спрямована на примирення з Росією, сприяє розвалу міжнародної проукраїнської коаліції.

Про це в ефірі “Прямого” сказав народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Ростислав Павленко.

“Рік тому Порошенко і компанія сказали: в Мінських домовленостях дивіться на пункт 1. Є припинення вогню – йдемо далі. Спочатку безпека. Немає припинення вогню – санкції, міжнародні суди й миротворці, які примусять. І Росія на той час уже торгувалася. Путін вам сказав: “Ні, перший пункт – то так, ви далі дивіться. Ви всі інші пункти піднімайте”. І що ви зробили? Ви почали піднімати “формулу Штайнмаєра”, ви почали говорити про вибори і таке інше.

Вибачте, а як почалася ця війна? Не з Майдану. Не тому, що там “бандер” не хотіли. А зайшли російські спецпризначенці в Слов’янськ, Краматорськ, інші міста. Ввійшли російські військові. Це факти. І вони підтверджені, в тому числі, на міжнародному рівні. І не вдасться деяким представникам команди (Зеленського – ред.) розказувати, що це внутрішній конфлікт, або якийсь там багатогранний конфлікт”, – наголосив політик.

Павленко додав, що чинна влада не має чіткої позиції  щодо російської агресії, і тим самим сприяє розвалу міжнародної проукраїнської коаліції.

“В міжнародній політиці ти відстоюєш свої інтереси. Коли тобі в очі дивиться друга армія континенту, ти маєш маневрувати. Але в момент, коли ти опанував процесом і за тобою є союзники, які разом з тобою готові накладати санкції, то не створюй у них спокусу тебе залишити і домовлятися з твоїм ворогом. Адже ворог каже чітко і послідовно, а ти забуваєш те, що розказував п’ять років, і починаєш говорити: ну, може, ми десь підемо назустріч, може, ми якийсь пункт погодимо. Тоді у твоїх партнерів питання: а чому ми маємо біля тебе бути, якщо ти сам не знаєш, чого хочеш, якщо ти береш на себе комплекс вини й щось валиш на попередників?”, – зауважив депутат.

Коментарі

Кенцало Юра

Recent Posts

Львів святкує День народження

Мер ще досі Садовий

22 години тому

Львівщина отримала 30 позашляховиків від британців

Цього разу близько 50 британців наважилися подолати багато кілометрів, аби особисто доправити цей транспорт

22 години тому