“Слуги народу” фактично висловили недовіру Зеленському, не підтримавши програму діяльності його уряду, – Княжицький

Новини 18 Червня, 2020 2 403

Микола Княжицький. Фото 4studio

Порожні слова прем’єр-міністра Дениса Шмигаля та недовіра до глави держави Володимира Зеленського стали причиною небажання президентської фракції підтримувати програму його чергового уряду.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на “Прямий”, про це в інтерв’ю журналістам сказав народний депутат фракції “Європейська Солідарність” Микола Княжицький.

“Коли прем’єр виступає і говорить, що нам вдалося перемогти COVID-19, а ми бачимо ріст пандемії. Очевидно, ще це просто порожні слова”, – зауважив депутат.

Він підкреслив, що “Європейська Солідарність” є в опозиції й не могла підтримати програму діяльності уряду.

“А те, що фракція монобільшості не підтримала цей уряд – це означає, що вони не довіряють самі собі”, – заявив Княжицький.

Він додав: “Тому що цей уряд їхній, вони його призначали, але, мабуть, їхні комерційні або ще якісь інтереси, які їх роздирають, привели до такого результату голосування”.

“Зеленський вмовляв своїх депутатів за цю програму голосувати. Вони фактично висловили недовіру йому, тому що це його уряд. А особливо після його вмовлянь”, – сказав депутат.

Водночас депутат не виключив, що така ситуація з невизначеністю долі уряду може грати на руку президентові.

“Звичайно, йому може це бути зручно. Тому що єдине, чому популісти можуть триматися при владі – це весь час списуючи свої помилки на когось. Він буде списувати на один уряд, потім на другий, потім може на Верховну Раду”, – зауважив він

“Буде як за соломинку триматися за цю владу, яка абсолютно не заслужено з незрозумілих причин йому дісталася, і з якою він поняття немає що робити”, – зауважив Княжицький.

За його словами, тепер фактично відкрита можливість відправити уряд у відставку, тому що у нього немає імунітету.

Коментарі

Позначки: , ,