“Слуги” бояться розізлити Путіна, – Геращенко

Новини 13 Травня, 2020 1 855
Ірина Геращенко

Ірина Геращенко

Влада не спромоглась ухвалити заяву Верховної Ради до річниці завершення Другої світової війни в Європі, а також не включила пункт про російську агресію до тексту заяви.

Про це заявила співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко з трибуни парламенту, пише Четверта студія.

«На жаль, «Слуги» не спромоглися навіть вчасно ухвалити необхідну заяву Верховної Ради до річниці закінчення Другої світової війни в Європі, як це пропонувала «Європейська Солідарність» ще минулого тижня.

Підсумком річниці президента Зеленського стало те, що Україна зникає зі світової арени і повертається через реванш в історичний наратив Москви. Ми бачили справжнє «побєдобєсіє» в пострадянському стилі на багатьох українських телеканалах. І навіть сама Верховна Рада вперше за ці роки не вшанувала День пам’яті і примирення, який залишає Україну в європейському контексті усвідомлення, що таке є ключовий підсумок Другої світової війни. Коли весь світ говорить «Ніколи більше» – і тільки Москва бряцає зброєю і кричить «Можем повторить», – сказала вона.

Геращенко наголосила, що у Зеленського навіть не провели телефонні переговори з лідерами інших держав, щоб нагадати про внесок України у перемогу над нацизмом, а також про те, яка країна є агресором сьогодні.

«Це нерозуміння ключових позицій і висновків Другої світової призводить до того, що і зараз для дуже багатьох людей «какая разница». Ми як країна мали б очікувати від цієї влади в день закінчення Другої світової війни в Європі бодай телефонної розмови зі світовими лідерами, щоб нагадати не тільки про величезний внесок України і українців в боротьбу з двома найбільшими тоталітарними режимами ХХ сторіччя. А й нагадати про те, що саме Росія сьогодні продовжує перекроювати кордони, встановлені після Другої світової в Європі, захопивши Крим, частину Донбасу, бряцаючи там зброєю», – підкреслила Геращенко.

«Більше того, ці дивізії, які мали пройти на так званому параді перемоги в Москві, сьогодні воюють на Донбасі, але цій владі, на жаль, «какая разница». І навіть в цій заяві, яку ми сьогодні голосуємо, немає прийнятих поправок нашої фракції, тому що бояться сказати Путіну, що він агресор», – додала Ірина Геращенко.

Коментарі

Позначки: , ,