“Слуга народу” підтримала кандидатуру Ткаченка на посаду міністра культури

Новини 01 Червня, 2020 721

Олександр Ткаченко. Фото Lb

Його кандидатуру підтримали майже одноголосно

Новим міністром культури може стати народний депутат від фракції “Слуга народу”, колишній гендиректор “1+1 медіа” Олександр Ткаченко. Про це в коментарі LB.ua повідомила нардеп “СН” Євгенія Кравчук.

Ткаченко також є головою парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики у Верховній Раді IX скликання. Кравчук додала, що після вступу на посаду міністра замість нього головою комітету з питань інформполітики рекомендуватимуть Микиту Потураєва.

Нардеп від “Слуги народу” Олександр Качура на своєму каналі в Telegram повідомив, що фракція підтримала кандидатуру Ткаченка майже одноголосно.

Раніше Ткаченка також називали можливим кандидатом в мери Києва. 7 жовтня 2019 він також підтвердив, що претендує на посаду голови КМДА.

Ткаченко в 1994-1999 рр був президентом телекомпанії (продакшн-студії) «Нова мова», яка виробляла телепрограми «Післямова» і «Обличчя світу» для каналів «УТ-1» і «Інтер».

У 1996-1997 рр очолював службу новин ТСН і став заступником генерального продюсера каналу «1+1». У 1998 році покинув «1+1», зосередившись на розвитку «Нової мови».

У квітні 1999 року очолив телеканал «Новий канал», який вже у 2000 році увійшов до трійки лідерів ринку. Пост генерального директора покинув в 2005 році.

З березня по травень 2008 року працював в Москві заступником генерального директора телеканалу РЕН-ТВ в рамках консультаційної угоди. Займався програмуванням контенту і сітки мовлення.

З серпня 2008 року обіймає посаду генерального директора групи 1+1 медіа, в яку входять телеканали «1+1», «2+2», «ТЕТ», «ПлюсПлюс», «Бігуді», «Уніан-ТВ», «1+1 International» і Ukraine Today, сейлз-хаус Плюси і компанія з виробництва телеконтенту 1+1 продакшн.

У квітні 2014 року на тлі кримської кризи і збройного конфлікту на сході України закликав українські телеканали відмовитися від трансляції російських серіалів про силовиків. Надалі виступив на підтримку законопроєкту про заборону російських фільмів і серіалів, які пропагували збройні і правоохоронні сили Росії.

На парламентських виборах 2019 обраний народним депутатом від партії Слуга народу, №9 в списку.

Нагадаємо, 28 травня заступник глави Офісу Президента Юрій Костюк в коментарі LB.ua повідомив, що до кінця поточного тижня в Офісі президента хочуть сформувати шорт-лист з трьох кандидатів.

При цьому він відмовився називати конкретні прізвища кандидатур, які розглядаються на пост. “Ми думаємо не тільки про міністра, а про команду загалом”, – додав Костюк.

Він розповів, що в ОП проводять консультації з “великим колом” представників культурного середовища і просять, щоб кожен порекомендував кандидатів у міністри.

Коментарі

Позначки: , , ,