Словаччина вважає дискримінуючим план Австрії скоротити дитячі виплати за кордоном

Новини 09 Січня, 2018 106

Ілюстративне фото

Словаччина розкритикувала плани Австрії зі скорочення виплат допомоги для дітей, які проживають за кордоном, заявивши, що цей крок може дискримінувати словаків

Минулого тижня австрійська правляча коаліція у складі консерваторів і ультраправих оприлюднила плани щодо скорочення виплат у розмірі  від 114 євро на місяць для дитини, що живе за кордоном, повідомляє Reuters.

Австрія межує з вісьмома країнами, включаючи Чехію, Словаччину, Угорщину і Словенію, де заробітна плата значно нижча, ніж у австрійців. Східні європейці складають значну частину робочої сили в Австрії у таких секторах, як охорона здоров’я та будівництво.

Виступаючи на прес-конференції в Братиславі у вівторок міністр закордонних справ Словаччини Іван Корчок закликав Австрію дотримуватися принципу недискримінації.

“Наші громадяни, які працюють в Австрії і працевлаштовані там юридично, сплачують внески в австрійські фонди, тому ми очікуємо, що вони отримають відповідні вигоди від цих коштів”, – сказав Корчок.

Глава МЗС Австрії Карін Кнайссль заявила, що Австрія прагнутиме змін на європейському рівні, так щоб виплати для дітей здійснювались у відповідності до стандартів життя, добробуту і купівельної спроможності в кожній країні.

“Ми, дипломати, погодилися, що ми повинні вілчинити двері міністрам (із соціальних питань – Ред.) для обговорення цього питання”, – сказала вона.

У 2016 році Австрія перерахувала 273 млн євро до країн ЄС і країн Європейської економічної зони у вигляді виплати допомоги для 132 тисяч дітей. Європейська комісія в минулому році критикувала Німеччину за аналогічний план по скороченню допомоги для дітей, від якого Німеччина пізніше відмовилась.

Коментарі

Позначки: ,