Слідчі заблокували роботу системи “Рада”

Новини 27 Серпня, 2019 136
Парубій просить Зеленського привести свій лист до ВРУ у відповідність до вимог закону. Фото: відкриті джерела.

Парубій

Голова Верховної Ради 8-го скликання Андрій Парубій, новообраний депутатом, заявив про блокування силовиками процесу запуску сенсорної кнопки для голосування, пише Українська правда.

“За 10 хвилин до того, як мало початися загальне тестування, коли 450 працівників Верховної Ради готові були зайти в зал і провести це тестування, в приміщення Верховної Ради без запрошення, без офіційного попередження, без рішення суду зайшли 12 слідчих, працівників Служби безпеки України та Державного бюро розслідувань.

Вони зайшли в комп’ютерний центр, сказали, що проводяться слідчі дії і заблокували роботу комп’ютерного центру – і дали вказівки силовим підрозділам не впускати нікого з представників Апарату в залу”, – повідомив Парубій на брифінгу.

За словами Парубія, представники СБУ й ДБР заблокували роботу 23 серпня.

Лист ДБР, який поширив Парубій

Лист ДБР, який поширив Парубій
Із Twitter журналістки Ольги Комарової

Журналістам дозволили знімати, як слідчі ДБР і СБУ працюють із електронною системою “Рада”, повідомила журналіста “Радіо Свобода” Ольга Комарова.

Речниця СБУ Олена Гітлянська пояснила “Українській правді”, що цією справою займається ДБР..

У прес-службі ДБР поки що не стали коментувати й пообіцяли надати інформацію згодом.

При цьому джерело у правоохоронних органах повідомило агентству “Інтерфакс-Україна”, що слідчі дії пов’язані з провадженням про використання несертифікованої продукції при обслуговуванні системи “Рада”:

“ДБР розслідує кримінальне провадження за ст.363 Кримінального кодексу України (порушення правил експлуатації автоматизованих електронно-обчислювальних систем – ред.). Фактично впроваджували несертифіковану продукцію”.

За інформацією джерела, обшуки проходили 23 і 27 серпня у центрі управління системи “Рада”.

Розслідування веде ДБР, а СБУ здійснює оперативний супровід.

Коментарі

Позначки: ,