Славських посадовців запідозрили у незаконній роздачі 26 га земель лісового фонду

Новини 05 Лютого, 2022 3 949

Слідчий суддя Личаківського районного суду м Львова Сергій Яворський 28 січня наклав арешт на речі та документи, які вилучили під час обшуків у ТОВ «Геоарх Проект», Славського лісгоспу і Славської селищної ради.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Наші гроші Львів.

Мова йде про ймовірне незаконне вилучення з лісового фонду і передачу у приватну власність 26,5 га.

Згідно з ухвалою суду, обшуки провели 25 січня в рамках провадження, яке веде Територіальне управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові.

Як підозрюють слідчі, директор «Славського лісового господарства» разом головою Славської селищної ради нібито розробили схему щодо відведення земель лісового фонду. За версією, вони домовились місцевими жителями, аби ті за винагороду написали заяви на отримання земельних ділянок під селянське господарство. А надалі посадовці залучили «Геоарх Проект», яке не вказало в документах, що мова уде про землі лісфонду.

Після цього голова селищної ради нібито повпливав на депутатів, аби ті проголосували за відведення ділянок. А підставні отримувачі потім переоформили ділянки на інших осіб.

В ухвалі вказано, що таким чином передали в приватну власність 22 ділянки площею 26,5 га. В тексті перераховані кадастрові номери лише 19 ділянок, оскільки деякі складаються із двох об’єднаних наділів.

Власники землі

Кілька із вказаних в ухвалі земельних ділянок наразі не мають визначеного права власності. Двома найбільшими наділами площею понад 18 га із листопада минулого року володіє ТОВ «Буран-прогрес», яке належать Володимиру Сліпченко (60%) та Олександру Ступаку (40%).

Ще дві земельні ділянки (село Верхня Рожанка) перебувають у власності фірм «Рожанка парк» та «Нова Рожанка». Вони безпосередньо пов’язані з депутатом Львівської міської ради від партії «Голос» Володимиром Гаразд. Зокрема і сам депутат володіє земельною ділянкою в селі Нижня Рожанка, яка згадана в ухвалі.

У фірмі «Рожанка Парк» Гаразд обіймає посадку керівника, а власниками є відомі бізнесмени Василь Даниляк та Віталій Антонов. Фірмою «Нова Рожанка» керує Яремчук Назар, а на пару володіють депутат Володимир Гаразд (30%) та Наталія Антонова (70%).

Інші ділянки належать фізичним особам, які не є публічними.

Коментарі

Позначки: ,