Славетна “Піккардійська терція” відзначає 28-річний ювілей

Новини 24 Вересня, 2020 398

24 вересня 1992 року у Львові було створено акапельну формацію "Піккардійська Терція". Фото: Галина Гузьо

24 вересня виповнюється 28 років українській акапельній формації “Піккардійська Терція”. Цього дня 1992-го відбувся їхній перший виступ. Це було у Львівському національному університеті імені Івана Франка.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на gazeta.ua, сьогодні в них мільйони шанувальників, а всі сольні концерти відбуваються з аншлагами, незалежно від географії виступу, а географія вражає.

Свій колектив музиканти назвали терміном, запозиченим у композитора Анатолія Кос-Анатольського – “пікардійська терція”, який означає мажорний зворот у фіналі музичного твору. Щоб відрізнятися від терміну, в назві подвоїли літеру “к”.

1993-го стали дипломантами конкурсу “Червона рута” в Донецьку. За рік, 1994-го, на музичному фестивалі “Доля” в Чернівцях журі одноголосно визнало львівський секстет найкращим в усіх жанрах. Далі було багато нагород і відзнак.

Формація була першим творчим колективом зі Східної Європи, який запросили на міжнародний фестиваль акапельного співу Vokal Total у німецькому Мюнхені.

2014 року пісня “Гей, пливе кача…” у виконанні гурту “Піккардійська терція” лунала під час поховання Героїв Небесної сотні. Відтоді композиція стала символом прощання з Героями, які загинули в Україні під час військових дій.

Сьогодні в музичному портфоліо формації – твори 12 мовами світу. За їхніми піснями можна вивчати географію гастролей.

«Сьогодні нам 28! 24 вересня 1992-го року відбувся наш перший публічний виступ – у Львові. Відтоді ми везли свою пісню усюди, де нас чекають: у мегаполіси, і в районні центри, за океан і в країни Азії… І робитимемо це й надалі! Політ нормальний!»,- зазначається  на сторінці «Піккардійської терції» у ФБ.

https://www.facebook.com/pikkardijska.tercia/posts/3943694028997069

 

Із рубрики «Цей день в історії»)))))Gazeta.uahttps://gazeta.ua/articles/culture/_utvorivsya-najvidomishij-akapelnij-gurt-v-ukrayini/986355#ПіккардійськаТерція #деньнародження

Опубліковано Піккардійська терція Четвер, 24 вересня 2020 р.

Коментарі

Позначки: