Сладкова не збирається подавати у відставку через трагедію у Львові (ВІДЕО)

Новини 02 Серпня, 2021 1 630

«Дерево, яке стало причиною трагедії, на вигляд було повністю здорове», - Олександра Сладкова

«Дерево, яке стало причиною трагедії, на вигляд було повністю здорове», – Олександра Сладкова

Вчора наслідок сильного вітру з дощем через падіння гілки дерева у Стрийському парку загинуло дві людини. Наразі тривають слідчі дії. За інформацією від Олександри Сладкової, начальниці управління екології та природних ресурсів ЛМР, дерево, яке стало причиною трагедії – це клен гостролистий, він зламався на висоті 7-10 м, стовбурових пошкоджень у нього немає.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

«Обстеження дерев у Стрийському парку проводять систематично. У парку є приблизно 6 тис дерев, і коли у персоналу парку є підозри на аварійність якогось дерева, то вони звертаються до управління екології, щоб провести комісійне обстеження.

Дерево, яке стало причиною трагічних смертей – це клен гостролистий. Таких дерев у парку близько 30%. Я зранку була на місці трагедії і оглядала цю територію. Візуальний огляд показав, що стовбурових пошкоджень це дерево не мало, від нього відвалилася гілка на висоті 7-10 м, тому побачити подібний дефект є складно. На дереві немає ознак гниття. Відповідно, точну причину, чому воно розвалилося зможе сказати слідство. Мій особистий попередній висновок такий: поруч цього клена є дерево, яке має дуже специфічні ушкодження – ніби розлетілося на друзки. Воно росло поруч від клена, і теж пошкодило сусідню лавку. Припускаю, що це дерево було зруйноване блискавкою. Тобто блискавка влучила в нього і це могло призвести до падіння дерев навколо, зокрема і до пошкоджень клена. Бо в інших частинах парку пошкоджених дерев немає. Лише в тій частині, де сталася трагедія», – розповіла Олександра Сладкова.

Львівська міська рада висловлює співчуття рідним та близьким загиблих.

Коментарі

Позначки: , , , ,