Скорочення комітету з євроінтеграції сповільнить рух України до ЄС, – Климпуш-Цинцадзе

Новини 20 Серпня, 2019 67
Іванна Климпуш-Цинцадзе

Іванна Климпуш-Цинцадзе

Зменшення кількісного складу комітету з питань європейської інтеграції означає згортання курсу швидких та ефективних проєвропейських реформ в Україні.

Так, на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook, прокоментувала ініціативу “Слуги народу” щодо скорочення євроінтеграційного комітету віце-прем’єр-міністр, кандидат у народні депутати від партії “Європейська Солідарність” Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає прес-служба партії, пише Прямий.

“Знехтувавши спільне рішення щодо граничного розміру комітетів, яке було досягнуте на першому засіданні підготовчої депутатської групи минулого тижня (від 7 до 31 депутата), керівництво монобільшості вирішили, що, наприклад, в комітеті з євроінтерації має бути НЕ БІЛЬШЕ, ніж сім (!) людей, водночас в комітеті, що опікуватиметься цифровою трансформацією, має працювати двадцять депутатів.

Це питання не лише порушення основ демократії та етики, а, в першу чергу, ігнорування обраних українським народом і підтверджених новими керівниками пріоритетів”, – наголосила політик.

Климпуш-Цинцадзе нагадала про основну задачу роботи комітету – гармонізація українського законодавства до стандартів та норм Європейського Союзу.

“Євроінтеграція – це не “міжнародні вояжі”, не урочисті фото з очільниками ЄС, а, перш за все, довга, кропітка і марудна робота у всіх сферах життя країни – від транспорту, митниці та енергетики до захисту авторських прав та зміни трудового законодавства. Саме від профільного комітету залежить, як швидко та наскільки якісно Рада розглядатиме євроінтеграційні законопроекти, на які так чекають українці”, – зазначила вона.

 

Коментарі

Позначки: ,