Скільки часу потрібно айтішнику, щоб купити квартиру у Львові

Новини 27 Березня, 2024 41

Які ціни на 1 – 2 кім. у Львові? І скільки потрібно часу IT-фахівцеві, щоб стати власником житла в місті? Скільки коштують квартири у 2024 році?

Які ціни на 1 – 2 кім. у Львові? І скільки потрібно часу IT-фахівцеві, щоб стати власником житла в місті? Скільки коштують квартири у 2024 році?

Про це пише ріелтор Maryan Lviv, інформує Четверта студія.

Ціни на нерухомість відчутно зросли у порівнянні з 2021 роком. А з урахуванням загального зростання цін, інфляції та інших факторів, вкластися зараз у нерухомість – справді раціональне рішення.

Однокімнатні квартири:

Середній показник вартості м2 у новобудовах Львова становить – 1500 $, За бажанням можна знайти як бюджетні пропозиції, так і об’єкти преміум-класу. Середня ціна 1-кімнатної квартири у Львові складає:

первинна – без ремонту 60 000 дол. і з ремонтом (меблі та техніка) 85 000 дол. ;

вторинна – на рівні 45 000 $.

Можна взагалі придбати дешеве житло, за яке належить заплатити близько 25-30 тисяч доларів. Йдеться про невеликі смарт-об’єкти, які часто потребують ремонту.

Двокімнатні квартири:

У новобудовах Львова вартість складає 110 000 $. Але ця цифра – середній показник між економ-варіантами та нерухомістю бізнес-класу.

– за вторинку у Львові потрібно віддати близько 60 тисяч.

Порівняння зарплат розробників та реальність купівлі квартири

Представникам IT-сфери знадобиться кілька років, щоб придбати нерухомість у Львові. Якщо на покупку квартири щомісяця відкладати всю зарплату, то можна орієнтовно розрахувати, у які терміни розробникам вдасться стати власником житла, представленого в середньому ціновому діапазоні:

Intern/Trainee Software Engineer – зарплата на рівні 450 $. Накопичити на 1 кім. квартиру у Львові можна за 8,5 років, новобудову в два рази довше.

Junior Software Engineer – 1000 $. Заробити на квартиру може вже за 4 роки, на новобудову з ремонтом і наповненням 7 років .

Middle Software Engineer – 2600 $. Представники цієї професії сміливо можуть дозволити собі купити житло у Львові вже за кілька років.

Зарплати Senior Software Engineer, Team/Tech Lead, System Architect варіюються в діапазоні 4 900-6 500 $: за кілька років можна придбати нерухомість преміум-класу.

Важливі нюанси

Розрахунки умовні та припускають, що заробітна плата в повному обсязі буде використана виключно на купівлю квартири без додаткових витрат. Можна і самостійно розрахувати терміни накопичення, з урахуванням суми, що щомісяця відкладається.

✔️ Напишіть ваші думи по цій темі.

Якщо ще не підписані, то зробіть це зараз https://t.me/prestigelviv і включіть сповіщення, щоб не пропускати нових дописів

Коментарі

Позначки: