Скаути передали Вифлеємський вогонь голові Львівської ОДА Олегу Синютці

Новини 17 Грудня, 2017 92

Церемонія передачі існує і підтримується пластунами вже понад  20 років

Сьогодні, 17 грудня українські скаути з Пластунського осередку Львівської області зустрілися з Олегом Синюткою для передачі Вифлиємського вогню миру.

Церемонія передачі, яка існує і підтримується пластунами вже понад  20 років, відбулася у стінах Львівської ОДА. Вже традиційно пластуни заходять в гості до органів влади, аби спільно підтримати такий важливий соціально-інформаційний захід.

«Я надзвичайно вдячний за цей Вогонь, і мені би дуже хотілося, щоб він приніс не лише мир і славу в країну, а й щоб у кожній родині, у кожній українській домівці запанував добробут та спокій», – зазначив під час отримання Вогню Олег Синютка.

Сьогодні Вифлиємський вогонь миру має особливе значення, адже саме мирного неба над головою так довго чекають українці, а ця різдвяна традиція об’єднує всіх і кожного.

«Хочемо продовжити традицію передачі Вогню миру, аби на нашій землі нарешті настав мир, для військових, для усіх українців. Сподіваємось, що спільними зусиллями ми цього досягнемо», – наголосила голова Пласту у Львівській області Юлія Катинська.

Передріздвяну традицію – розповсюджувати Вифлеємський вогонь миру – започатковано в Австрії, проте завдяки пластунам акція була запроваджена і в Україні. Щороку з рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вифлеємський вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх українців, хто чекає світло тепла, миру, злагоди і сподівання, яке мандрує із Заходу на Схід, єднаючи християн у переддень Різдва Христового.

Коментарі

Позначки: , ,