Скандальний активіст Юрій Кенцало розповів, як перевозив наркотичні препарати через кордон Польщі з Україною (ВІДЕО)

Новини 21 Вересня, 2021 2 646
Скандальний активіст Юрій Кенцало розповів, як перевозив наркотичні препарати через кордон Польщі з Україною. Фото: 4 студія

Скандальний активіст Юрій Кенцало розповів, як перевозив наркотичні препарати через кордон Польщі з Україною. Фото: 4 студія

Скандальний активіст з Яворова Юрій Кенцало, якого 14 вересня затримали на кордоні з Польщею розповів, як пробував провезти в Україну 210 блістерів наркотичних таблеток.

Про це активіст розповів під час судового засідання, пише “Четверта студія”.

За словами чоловіка, він купив препарат офіційно у Польщі та планував використовувати виключно у медичних цілях.

“Кожен другий мешканець Яворівщини періодично їздить до Польщі за продуктами. Препарат “Akatar Acti Tabs” є засобом від нежиттю та лікування верхніх дихальних шляхів. У Польщі він продається у відкритому доступі без рецепту. Я купив препарати офіційно, у мене є чеки. Я хотів їх використовувати виключно у медичних цілях, зважаючи на те, що зараз наближується нова хвиля COVID-19. Препарат мені допоміг купити знайомий поляк. У місцевих аптеках дві пачки таблеток продають в одні руки…”, – розповідає Кенцало.

Активіст Юрій Кенцало під час митного контролю розповів та показав прикордонникам, що у сумці перевозить ліки. Після чого авто чоловіка відправили на поглиблений огляд.

“Після обшуку автомобіля я їхав зі слідчим до Львова у своєму авто. Ми їхали без жодного супроводу чи додаткових заходів. На задньому сидінні лежали всі прекурсори, я у будь-який час міг зупинитись, вийти і піти… Однак, я цього не робив, бо розумів усі наслідки. На сьогодні я хочу встановити істину”, – розповідає чоловік.

Підсудний надав судді характеристику з місця роботи, у якій зазначалось, що Юрій Кенцало працює виконувачем обов’язків директора комунального підприємства Яворівської районної ради “Яворівський кишеньковий центр”. Він також працює журналістом в інформаційному агентстві “Чорним по білому”.

Активіст також розповів, що проживає з літньою мамою, яка потребує догляду.

Чоловік додав, що має двоє неповнолітніх дітей, але не проживає з ними.

Юрій Кенцало пояснив слідчій, що обмотав наркотичні таблетки капроном та заховав під килимком пасажирського сидіння, у дверях машини, у ніші під кермом та у системі кондиціонування лише для того, щоб уникнути сплати податку.

Нагадаємо, ІВ Четверта студія детально описувало цю подію.

14 вересня прес-служба Держприкордонслужби повідомила про затримання 39-річного українця, який намагався перевезти через кордон наркотичні речовини Acatar acti-tabs в автомобілі Volkswagen Passat.

З’ясувалось, що що затриманим є відомий на Яворівщині громадський активіст з Яворова Юрій Кенцало. 16 вересня йому винесли запобіжний захід.

Довідково: у складі таблеток Акатар Акти-Табс міститься діюча речовина псевдоефедрин, що має наркотичну дію та може стимулювати центральну нервову систему.

Окрім того, що відповідно до Переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 06.05.2000р №770, псевдоефедрин внесено до списку прекурсорів, обіг яких обмежено і стосовно них встановлюються заходи контролю.

Відтак, вищевказані лікарські засоби повинні переміщатися через митний кордон України лише за наявності рецепта і в обмежених кількостях.

Коментарі

Позначки: , , ,