Скандальне звільнення директорки львівської школи №96: вчителі й батьки погрожують перекрити трасу Київ – Чоп

Новини 12 Квітня, 2024 158

трудовий і батьківський колектив 96-ї школи, а це близько 850 людей, підписались за те, аби залишити на посаді попередню директорку

Колектив вчителів та батьки учнів львівської школи №96, які не згодні з призначенням нової директорки, погрожують перекрити міжнародну трасу Київ – Чоп.

Про це “Еспресо.Захід” повідомив адвокат звільненої директорки Галини Михайлик Андрій Петришин, пише Четверта студія.

“Ми неодноразово звертались з проханнями, заявами, клопотаннями до міського голови Андрія Садового з приводу досудового врегулювання. Якщо ж ми не будемо почуті і завтра, трудовий та батьківський колектив підуть на перекриття траси”, – каже Андрій Петришин.

За його словами, трудовий і батьківський колектив 96-ї школи, а це близько 850 людей, підписались за те, аби залишити на посаді попередню директорку, адже вважають, що конкурс на посаду був проведений з порушеннями, отже його результати незаконні. Однак ці звернення ігнорують, тож люди готові вдатись до радикальних дій.

“Гадаю, що проблема саме у Закалюку. Вочевидь Галина Михайлик не підходить у формат його бачень щодо співпраці. Можливо, він хотів якось відступного за цю посаду, вона не пішла на його натяки, ось він і влаштував їй оце пекло”, – припустив адвокат.

Що відомо про звільнення директорки школи № 96

Галина Михайли очолювала 96-ту школу, що на Сихові, впродовж двох років. У лютому закінчився термін дії її трудового договору. Його не продовжили, а призначили конкурс на посаду. Конкурс відбувся ще 8 березня, його виграла Ярина Нечепурна, яку і призначили на посаду. Водночас Галина Михайчик та колектив школи не визнають результати конкурсу, оскільки вважають, що він відбувся з порушеннями. З 15 березня новопризначену директорку не пускають на робоче місце.

23 березня Ярина Нечепурна повідомила на своїй сторінці у фейсбук, що її автівку пошкодили невідомі та додала, що їй не хотілося б думати, що це пов’язано з посадою.

4 квітня начальник управління освіти Львівської міської ради Андрій Закалюк оприлюднив відео, як його та новопризначену директорку не пустили до школи та пояснив причини звільнення Галини Михайлик.

Коментарі

Позначки: , , , , ,