Скандалістка Ірина Сех хоче навести порядок із християнськими цінностями на Львівщині

Новини 26 Лютого, 2024 371

Депутатська група «За християнські цінності» також ініціювала збір пропозицій для напрацювання комплексної програми

Необхідність розробки Комплексної програми захисту християнських цінностей обговорили під час засідання депутатської групи облради «За християнські цінності» за участі депутатів Ірини Сех, Йосипа Ситника, Олега Панькевича, Галини Чорної.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу Львівської обласної ради.

Участь у засіданні взяли розробник першої програми з християнської етики, доцент кафедри філософії та педагогіки Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С. З. Ґжицького Олег Огірко, голова комісії освіти і виховання УГКЦ о. Петро Майба, головний спеціаліст Департаменту освіти у науки Львівської ОВА Леся Солтис, представник руху «За християнські цінності» Назар Єременко, священники, викладачі християнської етики, представники організацій «Христове Милосердя», медіаплатформи «Respublica», «Я Маріуполь».

Християнську етику, згідно з інформацією Департаменту освіти і науки Львівської ОВА, вивчають у 76% школах області. У 2023 році «Основи християнської етики» вивчали лише 47% учнів. Викладають християнську етику 1200 вчителів.

Депутати констатують, – цифри є невтішними. Чимало вчителів, через відсутність належної підтримки, перестали викладати християнську етику у школах. Щоби вплинути на ситуацію, необхідно розробити Комплексну програму захисту християнських цінностей, передбачивши на це додаткове фінансування з обласного бюджету.

«Зараз ми маємо серйозні напрацювання, які розробив департамент, в розрізі кожного району, кожної громади Львівщини, є кількість класів і учнів, які вивчають християнську етику. Є з чим працювати, з чим звертатися до влади й до органів місцевого самоврядування. Сьогодні ми мусимо говорити про захист християнських цінностей, в тому числі й християнської етики, як предмета, який на Львівщині не впроваджено належним чином», – зазначила Ірина Сех.

«Предмет християнської етики намагаються знищити. Сьогодні на Львівщині ми мали б голосно сказати, що зробити цього ми не дозволимо нікому. У такий важкий для України час наш голос підтримають на тільки на Львівщині, не тільки на Західній Україні, але по всій Україні також. На сесії обласної ради ми обов’язково повернемося до нашого проєкту рішення. Яким він буде – залежить від усіх нас», – сказав депутат Олег Панькевич.

Депутатська група «За християнські цінності» також ініціювала збір пропозицій для напрацювання комплексної програми. З цим депутати також звернуться до освітніх, громадських і релігійних організацій і діячів.

Коментарі

Позначки: , , , , ,