Сім’ям загиблих українських воїнів виплатять 15 мільйонів гривень

Новини 01 Березня, 2022 202

Уряд України ухвалив рішення про виплату 15 мільйонів гривень одноразової допомоги родинам загиблих військовослужбовців Збройних Сил, які брали участь у збройному опорі окупантам.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, пише “Четверта студія” з посиланням на “Українську правду”.

Пряма мова Шмигаля: “Іде п’ятий день нашої визвольної війни проти російських загарбників.

Весь український народ повстав на боротьбу. І поки наші війська мужньо захищають українські землі від навали окупантів, цивільні українці, українська держава почали працювати в режимі “все для фронту – все для перемоги”

Приватний бізнес безкоштовно дає паливо, медикаменти, продукти, техніку для потреб армії. Хоробрість та мужність наших військових надихає кожного українця робити свій посильний вклад у перемогу.

На виконання доручення президента України Володимира Зеленського, уряд прийняв рішення, що під час дії воєнного стану всім військовослужбовцям виплачується додаткова грошова винагорода в розмірі 30 тисяч гривень щомісячно.

Військовослужбовці, що безпосередньо беруть участь у бойових діях або забезпечують здійснення заходів із національної безпеки й оборони – розмір додаткової грошової винагороди збільшується до 100 тисяч гривень щомісячно.

Також сім’ям загиблих військовослужбовців буде виплачено одноразову грошову допомогу в розмірі 15 мільйонів гривень.

Деталі: Шмигаль має надію, що Євросоюз дасть позитивну відповідь на заявку української влади про приєднання України до країн-членів ЄС.

Уряд розширив перелік товарів критичного імпорту, додавши туди важливі продукти харчування, медикаменти та товари військового призначення.

Коментарі

Позначки: , ,