Сім місяців пандемії: кількість хворих росте, а влада займається «схемами», – Синютка

Новини 06 Жовтня, 2020 180

Прес-конференція «7 місяців пандемії: кількість хворих зростає, а влада займається «схемами», фото 4studio

Сьогодні, 6 жовтня, нардеп від “Європейської Солідарності”, кандидат на крісло міського голови Львова Олег Синютка дав прес-конференцію, у межах якої розповів про реалії, з якими змушені жити львів’яни у час пандемії:

“Чинна влада на всіх рівнях зробила все для того, щоб загострити епідеміологічну ситуацію. Піком бездіяльності та безвідповідальності Львівської міської влади став спалах захворювань під кінець серпня. Пригадуєте, тоді захворіло понад 20 топ-чиновників мерії? Міська рада стала вогнищем коронавірусу в місті. Що зробив тоді Садовий? Прийняв страусову стратегію: сховати голову в пісок, наче ніякої проблеми нема. Що робиться для того, щоб хворих було менше? Зараз максимальна потужність тестувань у Львові – 1400, але реально в день роблять +\- 1000 шт. Ми не відстежуємо тих, хто може бути носієм вірусу. І нікуди не зникли черги для здачі тесту в державній системі, а за комерційну послугу треба платити немалі гроші. Не у всіх є можливість стільки платити”, – зауважив нардеп.
Також політик озвучив проблеми, які створила чинна влада:
– Як показав оприлюднений декілька днів тому звіт Рахункової палати, Зеленський і його уряд потратили кошти з Фонду боротьби з Covid-19 на все, що завгодно, але не на протидію пандемії.
– Більше половини цієї суми, 12,5 мільярдів гривень, потрачено на дорожній фонд, який насправді послужив формою відмивання коштів для своїх, тобто включено горезвісні «схеми».
Журналісти-розслідувачі довели, що під час «великого будівництва» кошторис проектів зріс на 40-45 відсотків порівняно з аналогічним періодом 2019 року.
– На потреби Львівської області з «ковідного» фонду не призначено ніяких коштів.
Львівщина декілька місяців поспіль очолювала антирейтинг захворюваності в Україні, зараз наша область на другому місці по сумарній кількості хворих.
“Європейська Солідарність вимагає терміново прийняти зміни до бюджету для реальної боротьби з пандемією та врешті розглянути питання про страхування лікарів”, – резюмував Олег Синютка.

Коментарі

Позначки: , , , ,