Шуляк розповіла, якою буде компенсація за зруйноване під час війни житло

Новини 05 Жовтня, 2022 97

"Слугу народу" очолила Олена Шуляк

На сьогодні російськими окупантами зруйновано або пошкоджено понад 19 млн кв м житла. Проте кожна людина, яка лишилась без домівки, зможе отримати грошову компенсацію.

Про це заявила голова партії «Слуга Народу» Олена Шуляк, повідомляє Четверта студія з посиланням на прес-службу партії.

«У Дію вже подано 267 тис. заявок, у нас понад 19 млн кв м зруйнованого та пошкодженого житла. Це стільки, скільки ми два роки будували. Але росія все знищила», – обурилась вона.

Народна депутатка розповіла, що у парламенті розглядається проєкт бюджету на 2023 і в ньому будуть передбачені фінанси та механізми, за допомогою яких люди зможуть скористуватися компенсацією, не чекаючи репарацій від рф.

«Ми ділимо житло на зруйноване, яке не підлягає відновленню і таке, яке можна відремонтувати. За зруйноване житло люди зможуть отримати компенсацію у вигляді віртуальних грошей на придбання нового. Не важливо, де було зруйновано будинок чи квартиру, людина зможе обрати будь-який населений пункт України, де вона хоче жити. Не забуваємо, що в нас понад 1000 релокованих підприємств. Тому люди захочуть обрати житло там, де вони працюють. Вони матимуть максимальну свободу у виборі житла», – підсумувала Олена Шуляк.

Коментарі

Позначки: , ,