Шулери від “ЗЕкоманди” новим законом щодо видобутку бурштину відібрали повноваження у місцевої влади, – Ганущин

Новини 21 Грудня, 2019 245

Звіт голови Львівської обласної ради Олександра Ганущина ,фото 4studio

У проголосований законопроект під номером 2240 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо урегулювання питання видобутку бурштину”, тихцем включили норму, котра вилучає з повноважень місцевих рад погодження надання надр у користування в частині корисних копалин загальнодержавного значення.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, інформує “Четверта студіяпосилаючись на телеканал “Прямий”.

“Шулери від ЗЕкоманди! Казали наведуть порядок з бурштином, а самі взяли і знову “зробили” місцеве самоврядування. У проголосований законопроект під номером 2240 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо урегулювання питання видобутку бурштину”, тихцем включили норму, котра вилучає з повноважень місцевих рад погодження надання надр у користування в частині корисних копалин загальнодержавного значення…”, – написав Ганущин.

Він зауважив, що у відповідності взятого курсу на “децентралізацію”, повноваження з надання гірничих відводів для розробки родовищ корисних копалин місцевого значення від Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських рад передаються до територіальних управлінь центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони праці.

“Звісно, ми підтримуємо необхідність врегулювання питання видобутку бурштину. Однак навіщо при цьому відбирати у місцевого самоврядування повноваження???”, – додав Ганущин.

Коментарі

Позначки: ,