Шмигаля закликають врятувати державний санаторій «Шкло» (ЗВЕРНЕННЯ)

Новини 19 Листопада, 2020 1 010

Фото: Вікіпедія

На державному підприємстві склалася критична фінансова ситуація

Мешканці Яворіщини закликають українську владу зберегти Державне підприємство «Санаторно – курортний лікувальний центр «Шкло», на якому склалася критична фінансова ситуація.

Як пише «Четверта студія», про це йдеться на сторінці у ФБ Петра Шота.

Допису надаємо повнотекстово.

«Хочу поділитися важливою інформацією, яка стосується селища Шкло, а саме Державного підприємства «Санаторно – курортний лікувальний центр «Шкло» (далі – Санаторій).

Уже кілька місяців поспіль, я, як депутат Шклівської селищної ради разом з в.о. директора Санаторію Ігорем Кухарем працюємо над тим, щоб зберегти Санаторій та не допустити до банкрутства державне підприємство.

У вересні цього року адміністрація та колектив Санаторію звернулися до Прем’єр – міністра України Дениса Шмигаля (далі – Звернення) з приводу критичної фінансової ситуації, яка з об’єктивних причин склалася на підприємстві протягом останніх років.

Слід зазначити, що, починаючи з 2003 року,

з моменту передачі до сфери управління Державної судової адміністрації України (далі – ДСА), підприємство перебуває в надзвичайно скрутному становищі.

Станом на вересень 2020 року кредиторська заборгованість підприємства становила більше 21млн. гривень, а це борги з оплати праці, ЄСВ, розрахунки з бюджетом, постачальників та інших поточних зобов’язань.

У Зверненні було також зазначено, що протягом останніх років адміністрація Санаторію неодноразово зверталася про допомогу до ДСА, хоч зі сторони ДСА були відсутні належні заходи реагування та сприяння щодо вирішення вищевказаних проблемних та актуальних питань.

Звертаючись до Прем’єр – міністра України Дениса Шмигаля, колектив Санаторію попросив надати комплексну підтримку для отримання державної допомоги на відновлення платоспроможності та реструктуризацію Санаторію, а також розглянути можливість щодо заміни органу управління Державного підприємства «Санаторно-курортний лікувальний центр «Шкло».

За дорученням Прем’єр – міністра України Дениса Шмигаля, Мінекономіки опрацювало Звернення колективу Санаторію та проєктом розпорядження запропонувало передати цілісний майновий комплекс Санаторію зі сфери управління ДСА до сфери управління Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, надіславши листом проект розпорядження до ДСА на опрацювання та погодження, як до органу, уповноваженого управляти Санаторієм.

Отже, розуміючи складність ситуації, яка склалася навколо Санаторію, прошу громадськість, ЗМІ та всіх, кому небайдужа доля Санаторію «Шкло», взяти на контроль дану ситуацію та допомогти зберегти нашу безцінну перлину України, а це люди, робочі місця, податки, земля майже 100га та унікальний лікувально-оздоровчий з джерелами мінеральної води «Нафтусі», сірководневими надрами та торф‘яними грязями санаторій!», – зазначається у зверненні опублікованому Петром Шотом.

Довідково. Військовий санаторій “Шкло” був створений у 1947 році у складі Міністерства оборони, унікальний лікувально-оздоровчими джерелами мінеральної води «Нафтусі», сірководневими надрами та торф‘яними грязями.

Основною метою діяльності Санаторію є, відповідно до сучасних вимог медичної науки, методик комплексної терапії відновного лікування та ефективного використання наявної матеріальної бази для провадження медичної практики, забезпечення доступної кваліфікованої лікувально-профілактичної допомоги та розвитку й підвищення ефективності медичної допомоги на основі зміцнення її профілактичної спрямованості, впровадження новітніх досягнень науки та медичної практики в діагностиці і лікуванні.

За період існування Санаторію оздоровилися сотні тисяч громадян. При повному функціонуванні підприємства одночасно перебувало на оздоровленні до 500 осіб і забезпечувалось до 250 робочих місць щорічно. Свого часу підприємство було одним з основних роботодавців у Яворівському районі.

 

Коментарі

Позначки: , , , , ,